به دخت

 




اهمیت مدیریت زمان

واقعا زمان اهمیت بسیار زیادی برای ما به خصوص بر اساس عقاید ما دارد. درباره اهمیت زمان همین بس که متون دینی واصیل مذهبی ما مملو از تأکید و قسم به مقاطع مختلف زمان است؛ مانند سوره «والعصر» که یکی از معانی «عصر» همین زمان عصر است. قسم هایی از قبیل: قسم به زمان عصر: «والعصر»؛ قسم به صبح: «والصبح»؛ قسم به فجر: «والفجر»؛ قسم به شب: «واللیل»؛ قسم به ظهر: «والضحی»؛ قسم به روز: «والنهار».

از این قسم ها می فهمیم که تمام بخش های زمان دارای اهمیت و ارزش است و استفاده ی درست از آن ها ضرورت دارد و تمام لحظه های عمر ما نباید بدون مدیریت و بدون بهره برداری درست باشد. می توانیم اهمیت زمان را به وسیله ی نصب ساعت در اتاق فرزندانمان یا اتاق های عمومی منزل القا کنیم و از این راه به صورت اعتباری زمان را قید کنیم و به کار بگیریم.
لازم است هر موقعی که پدر یا مادر از فرزندش کاری می خواهد بخاطر القای اهمیت زمان به بچه، او را مقید به زمان کند. مثلا بگوید: پسرم برو مشق هایت را بنویس و بعد از آن تا ساعت 6 تلویزیون نگاه کن! یا این که اگر شما فلان کار را در عرض ده دقیقه انجام دهی، فلان جایزه را داری. یا آن که شما تا یک ربع دیگر باید آماده خواب باشی؛ و بدین صورت تمام این دستورات تربیتی و اخلاقی را باید مقید به زمان بکنیم. ما حتی فرزندان خردسال را هم می توانیم طوری تربیت کنیم که به ساعت و زمان حساس باشند؛ مثلا می شود به بچه ای که مفهوم عدد و زمان را نمی داند، بگوییم: وقتی عقربه ی بزرگ بالا بیاید شما می توانی فلان کار را انجام دهی یا آن که «تا عقربه کوچک اینجاست، شما نباید فلان کار را انجام دهی».
این مسئله را قبول کنید که در مفاهیم و دستورات تربیتی ما بر استفاده ی بهینه از زمان تأکید فراوان شده و ما همیشه از آن غفلت می کنیم و این یک فاجعه است. ما همیشه برای تربیت اخلاقی فرزندان دستور العمل های مناسب داریم اما برای استفاده ی درست آنان از زمان روش مناسبی در پیش نمی گیریم.
چون ما در داخل زمان هستیم باید آن را درست مدیریت کنیم. ما می توانیم هیچ وقتی را از دست ندهیم به شرط آن که برای استفاده ی درست از آن از همین الان برنامه ریزی کنیم. شما تمام موضوعات تربیت و اخلاق در خانواده را که نگاه کنید همه را می شود به صورت گزاره هایی نوشت و همه را مقید به زمان کرد. خود مقاطع زمانی و سطوح خاص تربیتی با زمان برای خودشان ابتدا و انتها می گیرند.
منبع:
خانواده پویا جلد 10، تدوین معاونت تربیتی – فرهنگی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (قدس سره)، انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (قدس سره).




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :