به دخت

 




پیامدهای رفق و مدارا

الف- خیر و برکت
تأثیر مدارا در یُمن و برکت زندگی به حدّی زیاد است که در روایتی پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله) رفق را مجسمۀ برکت و خشونت را مجسمۀ شومی معرفی کرده و فرموده‌اند: «الرّفق یُمنٌ و الخُرق شؤم؛ رفق و مدارا برکت و خشونت، بی‌برکتی و شومی است.» معیار خیر و محرومیت از آن را باید در مدارا جست‌وجو کرد. برای دریافت خیر، جدایی از شر، پیدا کردن زینت و دوری از زشتی در زندگی، یکی از بهترین راه‌ها مدارا است.
ب- بهره‌مندی و خوشبختی

کسی که مدارا می‌کند اگر زندگی کامل ندارد، دست‌کم بخشی از آن او را بهره‌مند می‌سازد. پس با مدارا می‌توان از نیمی از زندگی بهره‌مند شد.
ج- امنیّت
امیرمؤمنان علی (علیه السّلام) می‌فرماید:
«مَن دَاریَ الناس اَمن مکرَهم؛ کسی که با مردم مدارا کند، از مکر آنان در امان می‌ماند.»
همۀ شیرینی زندگی در سایه امنیّت معنا پیدا می‌کند و کسی که می‌خواهد ایمن باشد، باید مدارا را سرلوحه زندگی خود قرار دهد وگرنه زندگی با ناپسندی‌هایش به او رو خواهد کرد. امام جواد (علیه السّلام) می‌فرماید: «من هجر المداراۀ قاربه المکروه؛ کسی که مدارا را کنار بگذارد، ناخوشی‌ها به او نزدیک می‌شود.»
پس برای فرار از ناخوشی و برخورداری از امنیّت که عامل بسیار مهمی در سازگاری است، پوشیدن لباس مدارا ضروری است.
د- محبّت، مسالمت و کینه‌زدایی
بهترین الگوی رفاقت، خدا است و نمونۀ رفق او، از بین رفتن کینه‌ها است. امام صادق (علیه السّلام) می‌فرماید:
«انّ الله تبارک و تعالی رفیق یحبّ الرّفق فمِن رفقه بعباده تسلیله اضغانهم؛ به درستی که خداوند متعال رفیق است و رفق را دوست دارد. از نمونه‌های رفق او نسبت به بندگانش، این است که کینه‌های میان آنان را از بین می‌برد.»
هیچ کس به زندگی پرتنش و پراضطراب علاقه‌مند نیست. همه به دنبال انواع آرامش در زندگی هستند و این خواسته با مدارا حاصل می‌شود.
مشکلاتی که در زندگی برای انسان پدید می‌آید، بیش از این که به واقعیت بیرونی یک متغیّر مربوط باشد، به نوع نگاه و نظام فکری ما نسبت به آن مربوط است.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :