به دخت

 




چه کار کنیم تا هزینه کمتری بابت مصرف برق بپردازیم؟

چه کار کنیم تا هزینه کمتری بابت مصرف برق بپردازیم؟

از امروز به بعد چندنکته کلی در مورد صرقه جویی در مصرف برق و نکاتی که باید در مصرف هر وسیله برقی متداول رعایت کرد رو  براتون میاریم:

 توصیههای زیر، ما را در کاهش هزینههای مصرفی برق و کمک به اقتصاد خانواده یاری میرساند:

از وسایل خانگی پرمصرف (اتو، جارو برقی، ماشین لباسشویی) در ساعات پیک مصرف برق استفاده نکنید.

حتیالامکان از استفادة همزمان چندین وسیلة پرمصرف پرهیز کنید.

بهترین زمان استفاده از وسایل خانگی، صبح و پیش از ظهر است.

همیشه از ظرفیت کامل وسایل خانگی استفاده کنید.

وسایل خانگی را بطور منظم سرویس کنید و همواره در بهترین وضعیت و تمیزترین حالت از آنها نگهداری کنید.

در زمستان و تابستان برای جلوگیری از اتلاف گرما و سرما، درها و پنجرههای خانه را ببندید.

بهترین درجه حرارت منزل در تابستان، 20 تا 28 درجه است.

بهترین درجه حرارت منزل در زمستان، 17 تا 22 درجه است.

چند توصیه برای بهینه سازی مصرف برق در کولرهای آبی

 با رعایت راهکارهای عملی و ساده ای که ذیلا به آنها اشاره شده است، ضمن اینکه هزینه و وقت کمی را می طلبد، منجر به افزایش کار آیی کولرها شده و درنهایت مصرف انرژی الکتریکی را نیز کاهش می دهد.

کولرهای آبی دلیل قیمت ارزان ، سادگی استفاده و مصرف برق کمتر از مزیت بالایی برخوردار هستند. بنابراین این وسیله خانگی در ایجاد پیک شبکه در فصل تابستان نقش مؤثری ایفا می‌نماید و بهینه سازی این وسیله خانگی پر مصرف از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. جغرافیایی ایران و آب و هوای گرم کشور ما کولر را در رده وسایل ضروری برای تامین رفاه خانواده قرار داده است. بطوری که امروزه بیش از ۶۵ درصد خانوارهای شهری از این دستگاه استفاده می کنند. در حال حاضر نزدیک به 9 میلیون کولر در خانوارهای ایرانی وجود دارد و سالیانه در حدود 500 هزار دستگاه جدید اضافه می شود.کولرهای آبی ؛ بسیار کمتر از کولرهای گازی ؛ برق مصرف می کنند ( 500 وات در برابر 2000 وات) اما تعداد کولرهای آبی بسیار بیشتر از کولرهای گازی است. با رعایت راهکارهای عملی و ساده ای که ذیلا به آنها اشاره شده است، ضمن اینکه هزینه و وقت کمی را می طلبد، منجر به افزایش کار آیی کولرها شده و درنهایت مصرف انرژی الکتریکی را نیز کاهش می دهد.

1- ظرفیت برودتی کولرها باید متناسب با فضای مورد استفاده و شرایط آب و هوایی محل (از لحاظ دما و رطوبت) انتخاب شود.

 2- از کولرهای گازی برای مناطق گرم و مرطوب و از کولرهای آبی برای مناطق معتدل استفاده شود.

 3- کانال کشی کولر از کوتاهترین مسیر انجام شود. هر چه مسیر کانال کشی  کولر های آبی طولانی تر باشد فشار هوا در مسیر کانال ها افت پیدا کرده و جبران آن به انرژی بیشتری نیاز دارد و سرمای حاصل شده نیز کمتر می شود؛ لذا باید حتی الامکان کوتاهترین مسیر کانال کشی در نظر گرفته شود.

 4- حتی الامکان هر ساله نسبت به تعویض پوشالهای کولر اقدام نمایید. تمیز کردن و رفع اشکالات کولر پیش از شروع به کار آن در فصل گرما کارکرد کولر را بهبود بخشیده؛ مصرف انرژی آن را کاهش می دهد و از هدر رفتن سرما نیز جلوگیری می کند.

 5-استفاده بی مورد و یا همزمان از وسایل خانگی گرمازا مانند: اجاق، سماور و لامپ های متعدد باعث افزایش گرمای محل کار و سکونت می شود و نیاز به استفاده از کولر را افزایش می دهد.

6- چنانچه امکان پذیر باشد باید از سیستم سرمایش موضعی استفاده کرد. به این معنی که تنها به اتاق هایی که مورد استفاده قرار می گیرد، هوای سرد را منتقل کنیم. به این منظور می توان دریچه های ورودی هوا به سایر اتاق ها را مسدود کرد.

7- در حد امکان از روشن نگه داشتن مداوم کولر در طول روز پرهیز شود و به ویژه تا حد امکان سعی گردد که از دور آهسته کولر استفاده شود تا دستگاه فشار کمتری متحمل گردد.

8- باید سعی شود تا از استفاده در ساعات پیک مصرف برق (از نیم ساعت قبل از اذان مغرب تا 5/2 ساعت بعد از آن) که مصرف انرژی الکتریکی در شبکه برق کشور به حداکثر می رسد، خودداری کرد.

9- هنگام خرید دستگاهی را انتخاب کنید که دارای علامت استاندارد و برچسب انرژی باشد و با توجه به برچسب انرژی دارای بالاترین درجه کارایی و بازدهی باشد.

10- برای جلوگیری از خروج سرما، اطراف پنجره ها و درها با نوارهای درزگیری عایق بندی شود.

11- در صورت امکان، کولر آبی خود را در مسیر باد نصب کنید، زیرا این کار به علت کاهش فشار بر کولر باعث افزایش بازدهی آن و کاهش مصرف انرژی می شود.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :