ویتامینها و مواد معدنی مؤثر در رشد ناخنها
· ویتامین
· ویتامین A: ناخنها را نیرومند میسازد و به رشد آنها کمک میکند.
منابع تأمینکننده: کره، جگر، سبزیجات سبزرنگ، هویج، گوجهفرنگی، زردآلو، گیلاس، روغن جگر ماهی.
· ویتامین B: جلوگیری از بروز بیماریهای ناخن و پوست. توجه: اگر شیرینی زیادمصرف میکنید احتیاج بیشتری به ویتامین B خواهید داشت.
· ویتامین B2: در تقویت و سلامتی موی سر، ناخن و پوست بدن مؤثر است. تقویت سیستم عصبی و کاهش فشارهای روانی.
منابع تأمینکننده: جگر، قلوه، سبزیجات سبز، تخممرغ، پنیر، ماهی.
· ویتامین B6: این ویتامین باعث میشود که چربی و پروتئین جذب بدن شوند و از ناراحتی اعصاب که میتواند روی ناخن و پوست تأثیرگذار باشد جلوگیری کند.
منابع تأمینکننده: سبوس گندم، جوانۀ گندم، جگر، قلوه، سویا، طالبی، شیرۀ انگور، تخممرغ، پسته شامی.
· ویتامین B12: ساخت و بازسازی سلولهای قرمز خون نیاز حتمی به ویتامین B12 دارد، تا از بیماری کمخونی جلوگیری نماید.
منابع تأمینکننده: جگر، گوشت گاو، تخممرغ، شیر، پنیر، قلوه.
· ویتامین C: مقاومت و تقویت ناخن در برابر عفونتها و همچنین کمک میکند تا سلولهای پروتئین پیوسته و نزدیک به هم قرار گیرند.
منابع تأمینکننده: مرکبات، جعفری، فلفل قرمز، سبزیجات برگ سبز، گوجهفرنگی، گل کلم سبز، میوهجات.
· ویتامین D: سبب میشود تا کلسیم جهت تقویت ناخنها بهتر جذب شود و ناخنها از استحکام بیشتری برخوردار گردند.
منابع تأمینکننده: روغن جگر ماهی، ماهی قزلآلا، ماهی تن، ماهی ساردین، مشتقات شیر، تخممرغ و نور خورشید.
مواد معدنی مؤثر در رشد ناخنها
کلسیم: کمک به تقویت و استقامت ناخنها و سوخت و ساز آهن در بدن.
منابع تأمینکننده: شیر، مشتقات شیر، ساردین، بادام زمینی، گردو، انجیر، نخود خشک، ماهی قزلآلا، کلم پیچ و هویج.
ید: در رشد متعادل بدن مؤثر است و انرژیزا میباشد و در سلامتی پوست، مو و ناخن مفید است.
منابع تأمینکننده: پیاز، شاهی، جلبک دریایی، سبزیجاتی که در خاک حاوی ید میرویند و تمام غذاهای دریایی.
منگنز: در ساختمان و شکل طبیعی استخوان موردنیاز است و در تولید تیروکسین (هورمون غدۀ تیروئید) مهمترین هورمون غدۀ تیروئید فعال میباشد و در جذب مواد مغذی برای ناخن مؤثر است.
منابع تأمینکننده: گندم، آجیل، سبزیجات تیرهرنگ، چغندر، نخودفرنگی.
گوگرد: در سلامتی موی سر، ناخن و پوست بدن مؤثر است و برای جلوگیری از عفونت و قارچ در ناخنها مؤثر است.
منابع تأمینکننده: گوشت قرمز، لوبیا، نخود، سیر، فلفل قرمز، ماهی، تخممرغ و کلم.
· آهن: کمخونی ناشی از کمبود آهن را جبران میکند و در رشد اجزای بدن خیلی مفید است و نقش مؤثر در رسیدن اکسیژن به بافتها را به عهده دارد.
منابع تأمینکننده: قلوه، جگر، دل، برگ زردآلو خشک شده، بادام، گردو، فندق، لوبیا، شیرۀ انگور، خرما، جوی دوسر، زردۀ تخممرغ.
· روی: در نگهداری و تقویت سیستم آنزیمها و بافتهای بدن نقش اساسی دارد و لکههای سفید روی ناخنها را از بین میبرد. همیشه به خاطر داشته باشید که مصرف زیاد مواد قندی و شیرین سبب از بین رفتن روی میشود.
منابع تأمینکننده: گوشت، جگر، غذاهای دریایی، جوانۀ گندم، تخم کدو، تخممرغ.
· اسیدهای روغن مایع: برای تنفس اعضای بدن لازم است به نرمی و روغنکاری سلولها کمک میکند. برای فعالیت غدهها یک عنصر ضروری است و کمبود این مادۀ مغذی سبب شکننده شدن ناخنها میگردد.
نکته مهم: از لاک ناخن، سفتکنندههای ناخن و غیره استفاده نکنید، زیرا چنین تولیداتی اغلب دارای مواد شیمیایی مضر هستند و مثل یک فیلم سوراخهای ریز ناخنها را مسدود میکنند به گونهای که دیگر نمیتوان نفس بکشند. آن وقت اگر آب زیر این فیلم نفوذ نماید، ناخنها نرم و مستعد عفونی شدن میشوند.