به دخت

 




ویتامین‌ها و مواد معدنی مؤثر در رشد ناخن‌ها

· ویتامین

· ویتامین A: ناخن‌ها را نیرومند می‌سازد و به رشد آن‌ها کمک می‌کند.

منابع تأمین‌کننده: کره، جگر، سبزیجات سبزرنگ، هویج، گوجه‌فرنگی، زردآلو، گیلاس، روغن جگر ماهی.

· ویتامین B: جلوگیری از بروز بیماری‌های ناخن و پوست. توجه: اگر شیرینی زیادمصرف می‌کنید احتیاج بیش‌تری به ویتامین B  خواهید داشت.

  · ویتامین B2: در تقویت و سلامتی موی سر، ناخن و پوست بدن مؤثر است. تقویت سیستم عصبی و کاهش فشارهای روانی.

منابع تأمین‌کننده: جگر، قلوه، سبزیجات سبز، تخم‌مرغ، پنیر، ماهی.

· ویتامین B6: این ویتامین باعث می‌شود که چربی و پروتئین جذب بدن شوند و از ناراحتی اعصاب که می‌تواند روی ناخن و پوست تأثیرگذار باشد جلوگیری کند.

منابع تأمین‌کننده: سبوس گندم، جوانۀ گندم، جگر، قلوه، سویا، طالبی، شیرۀ انگور، تخم‌مرغ، پسته شامی.

· ویتامین B12: ساخت و بازسازی سلول‌های قرمز خون نیاز حتمی به ویتامین B12 دارد، تا از بیماری کم‌خونی جلوگیری نماید.

منابع تأمین‌کننده: جگر، گوشت گاو، تخم‌مرغ، شیر، پنیر، قلوه.

· ویتامین C: مقاومت و تقویت ناخن در برابر عفونت‌ها و هم‌چنین کمک می‌کند تا سلول‌های پروتئین پیوسته و نزدیک به هم قرار گیرند.

منابع تأمین‌کننده: مرکبات، جعفری، فلفل قرمز، سبزیجات برگ سبز، گوجه‌فرنگی، گل کلم سبز، میوه‌جات.

· ویتامین D: سبب می‌شود تا کلسیم جهت تقویت ناخن‌ها بهتر جذب شود و ناخن‌ها از استحکام بیش‌تری برخوردار گردند.

منابع تأمین‌کننده: روغن جگر ماهی، ماهی قزل‌آلا، ماهی تن، ماهی ساردین، مشتقات شیر، تخم‌مرغ و نور خورشید.

مواد معدنی مؤثر در رشد ناخن‌ها

کلسیم: کمک به تقویت و استقامت ناخن‌ها و سوخت و ساز آهن در بدن.

منابع تأمین‌کننده: شیر، مشتقات شیر، ساردین، بادام زمینی، گردو، انجیر، نخود خشک، ماهی قزل‌آلا، کلم پیچ و هویج.

ید: در رشد متعادل بدن مؤثر است و انرژی‌زا می‌باشد و در سلامتی پوست، مو و ناخن مفید است.

منابع تأمین‌کننده: پیاز، شاهی، جلبک دریایی، سبزیجاتی که در خاک حاوی ید می‌رویند و تمام غذاهای دریایی.

منگنز: در ساختمان و شکل طبیعی استخوان موردنیاز است و در تولید تیروکسین (هورمون غدۀ تیروئید) مهم‌ترین هورمون غدۀ تیروئید فعال می‌باشد و در جذب مواد مغذی برای ناخن مؤثر است.

منابع تأمین‌کننده: گندم، آجیل، سبزیجات تیره‌رنگ، چغندر، نخودفرنگی.

گوگرد: در سلامتی موی سر، ناخن و پوست بدن مؤثر است و برای جلوگیری از عفونت و قارچ در ناخن‌ها مؤثر است.

منابع تأمین‌کننده: گوشت قرمز، لوبیا، نخود، سیر، فلفل قرمز، ماهی، تخم‌مرغ و کلم.

· آهن: کم‌خونی ناشی از کمبود آهن را جبران می‌کند و در رشد اجزای بدن خیلی مفید است و نقش مؤثر در رسیدن اکسیژن به بافت‌ها را به عهده دارد.

منابع تأمین‌کننده: قلوه، جگر، دل، برگ زردآلو خشک شده، بادام، گردو، فندق، لوبیا، شیرۀ انگور، خرما، جوی دوسر، زردۀ تخم‌مرغ.

· روی: در نگهداری و تقویت سیستم آنزیم‌ها و بافت‌های بدن نقش اساسی دارد و لکه‌های سفید روی ناخن‌ها را از بین می‌برد. همیشه به خاطر داشته باشید که مصرف زیاد مواد قندی و شیرین سبب از بین رفتن روی می‌شود.

منابع تأمین‌کننده: گوشت، جگر، غذاهای دریایی، جوانۀ گندم، تخم کدو، تخم‌مرغ.

· اسیدهای روغن مایع: برای تنفس اعضای بدن لازم است به نرمی و روغن‌کاری سلول‌ها کمک می‌کند. برای فعالیت غده‌ها یک عنصر ضروری است و کمبود این مادۀ مغذی سبب شکننده شدن ناخن‌ها می‌گردد.

نکته مهم: از لاک ناخن، سفت‌کننده‌های ناخن و غیره استفاده نکنید، زیرا چنین تولیداتی اغلب دارای مواد شیمیایی مضر هستند و مثل یک فیلم سوراخ‌های ریز ناخن‌ها را مسدود می‌کنند به گونه‌ای که دیگر نمی‌توان نفس بکشند. آن وقت اگر آب زیر این فیلم نفوذ نماید، ناخن‌ها نرم و مستعد عفونی شدن می‌شوند.

 

 



نظرات ارسال شده
ساناز
سه شنبه 24 مرداد 1391


منتظر ادامه مطالبتونم


2
0
مينا
شنبه 14 مرداد 1391


خيلي خوب بود ولي كاش مواد قابل دسترس تري معرفي مي كرديد.


2
0

ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :