به دخت

 




مراجعه به روان‌پزشک برای شب‌ادراری

منشأ شب‌ادراری فرزند شما هرچه باشد می‌توانید به روان‌پزشک مراجعه کنید؛ اما در صورتی که علت آن، فشارهای روحی (اضطراب) باشد، زمانی مراجعه به روان‌پزشک مطلوب و لازم است که شب‌ادراری، باعث اختلالات رفتاری (ناخن جویدن، انگشت مکیدن، تیک و ...) و افت تحصیلی شده باشد؛ در غیر این صورت، توصیه می‌شود با از بین بردن زمینه‌های فشار روحی او مشکل فرزندتان را حل کنید.

خوشبختانه بیشتر کودکان مبتلا به شب‌ادراری با منشأ پیش‌گفته، به ویژه در سنین پایین‌تر، بدون مراجعه به روان‌پزشک و بدون مصرف دارو مشکلشان حل می‌شود؛ البته اگر والدین، شرط پیشین (از بین بردن زمینه‌های فشار روحی) را رعایت کنند.
در هر صورت اگر مایلید به روان‌پزشک مراجعه کنید، برای کودکان زیر 6 سال توصیه نمی‌شود.
روان‌پزشک به طور معمول، «ایمی پرامین» (Imipramine) را بر اساس وزن کودک یا نوجوان تجویز می‌کند که بر عضله‌های اطراف مثانه اثر می‌گذارد و کودک می‌تواند در طول خواب، ادرار خود را نگه دارد. این دارو حدود 20 درصد سبب قطع کامل و 80 درصد باعث کاهش شب‌ادراری می‌شود. متأسفانه با قطع ایمی پرامین، شب‌ادراری در بیش از نیمی از کودکان بازمی‌گردد.
توجه داشته باشید که ایمی پرامین، عوارض جانبی (بی‌خوابی، خواب‌آلودگی، بی‌قراری، کاهش اشتها، سردرد و عوارض کبدی) نیز دارد.
روان‌پزشک، افزون بر این دارو، دیگر داروهای ضدافسردگی مانند تری سیکلیک (Tricyclic) و آمفتامین (Amphetamine) ها را نیز تجویز می‌کند. متخصص اعصاب و روان، گاهی از هیپنوتیزم نیز ممکن است برای این مشکل استفاده کند. فایده هیپنوتیزم این است که کودک را بر مسلط شدن بر مشکل توانا می‌سازد.

در هر صورت اگر مایلید به روان‌پزشک مراجعه کنید، برای کودکان زیر 6 سال توصیه نمی‌شود.



ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :