به دخت

 




ايران در ادبيات جنگ پيشرو‌تر از ساير ملل است

ايران در ادبيات جنگ پيشرو‌تر از ساير ملل است به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، مرتضي سرهنگي مدير مركز مطالعات ادبيات مقاومت حوزه هنري صبح امروز در مراسم رونمايي از كتاب «ساعت 1:25 شب به‌وقت بغداد» در اردبيل اظهار داشت: پرداختن به جنگ و خاطرات رزمندگان به ويژه اسرا گونه ادبي شناخته شده در دنياست كه به نام ادبيات بازداشتگاهي معروف است و مردم به دليل محتوا و سير‌ حوادثي اين كتاب‌ها از اين ‌گونه استقبال مي‌كنند. ي ادامه داد: خلق آثار در حوزه ادبيات مقاومت و جنگ كاري سخت و بسيار مشكل است چرا كه ادبيات جنگ ادبيات توليدي است و هرگز ساخته نمي‌شود و نويسنده از اين بابت كار سختي را پيشِ‌رو دارد.
اين مسئول ابراز داشت:‌ بروز و ظهور ادبيات جنگ دفاعي و هجومي در آثار توليد شده كشورمان به مقدار كافي و به ميزان مناسب است به طوري كه ما در اين گونه ادبي با غنا و محتواي متعدد كتاب‌ها روبه‌رو هستيم.
سرهنگي گفت: ‌برخي از اسراي ما در دوران اسارت يادداشت‌هاي روزانه داشته و در سخت‌ترين شرايط سعي كردند اين يادداشت‌ها را حفظ كرده به دست ما برسانند و ما نيز بايد معرفت آن را داشته باشيم كه اين يادداشت‌هاي ارزشمند را خوانده در انتشار و چاپ آن بكوشيم.
اين مسئول در ادامه بيان داشت: ‌اگر چه ادبيات جنگ بازداشتگاهي و سربازي در كشورهايي چون آلمان و روسيه با تشكيل انجمن‌هاي حفظ دستاوردهاي جنگ به شكل منسجم و برنامه‌ريزي شده سير تاريخي خود را سپري مي‌كند، اما به دليل غناي آثار ما كشورمان در اين گونه ادبيات پيشرو‌تر از ساير ملل است.
مدير مركز مطالعات ادبيات مقاومت حوزه هنري كشور ادامه داد: ادبيات بازداشتگاهي و جنگ به دليل اينكه در يك روز، در يك ساعت و در يك منطقه خاص آغاز شده و پايان يافته است بايد ماهيت، شكل و تناسب نوشتاري آن به گونه‌اي باشد تا تمام زواياي جنگ به تصوير كشيده شود.
اين مسئول اظهار داشت: هر چند جنگ و درگيري تمام شده اما مطالعات دامنه‌دار آن ادامه دارد و اين نويسندگان با ذوق و هنرمندان شيفته هستند كه مي‌توانند خالق اثر ماندگار در گونه ادبيات جنگ و پايداري باشند.
وي در ادامه با اشاره به برخي ويژگي‌هاي كتاب «ساعت 1:25 شب به‌وقت بغداد» تصريح كرد: اين كتاب از طنز، بيان واقعيت‌ها و خاطرات شيرين، حفظ قانون ميانگين در بيان مطالب، پرداختن به جزييات مورد نياز و اصالت سخن و حقيقت گفتار بهره مي‌برد چرا كه حقيقت‌گويي در بيان خاطرات و به تحرير درآوردن آن امري مهم و اساسي است.
مدير مركز مطالعات حوزه هنري افزود: ادبيات بازداشتگاهي ادبيات تجربي است كه گاه خيال انسان‌ها نمي‌تواند وقايع جنگ را به تصوير كشيده و يا بخواهد در اين زمينه تصوير‌سازي كند.
اين تحليل‌گر حوزه ادبيات مقاومت اظهار داشت:
ادبيات بازداشتگاهي داراي دو بخش جنگ و اسارت است و در اين كتاب به خوبي به هر دو حوزه پرداخت شده است.
سرهنگي در بخش پاياني سخنان خود اردبيل را جزو استان‌هاي ممتاز كشور در توليد آثار ادبيات مقاومت با تكيه بر نويسندگان بومي و منطقه‌اي اعلام كرد و گفت: ‌شايسته است ما قدر اين ثروت عظيم را بدانيم.


ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :