به دخت

 




چگونگی برنامه ریزی برای کارهای منزل

برنامه ریزی برای کارهای داخل منزل هم به اندازه ی برنامه ریزی برای کار و اشتغال اهمیت دارد. قبل از هر چیز شما باید هدف های خودتان را در خانواده و برنامه هایی که می خواهید در خانواده پیاده کنید، مشخص کنید و روی کاغذ ی بنویسید. محال است کسی بتواند بدون نوشتن روی کاغذ فقط با اتکا به ذهن و حافظه اش تمام برنامه های فراوان زندگیش را به صورت منظم مدیریت کند. پس حتما باید برای کارهای روزمره ی خود برنامه داشته باشید و برنامه تان را قبل از آن که بنویسید باید هدف گذاری کنید و هدف های خودتان را مشخصا روی کاغذی بنویسید و هر ماه یک بار این کاغذ را بردارید و چک کنید و ببیند هدف هایی که ابتدای ماه برای خودتان نوشته بودید آیا هنوز به همان اهمیت و ارزش پا بر جا هستند؟

آیا دچار تغییر نگرش در مورد هدف های خودتان شده اید؟ یا نه ؟ در صورت تغییر، اصلاح کنید و نگران نباشید. بالاخره به دو یا سه ماه نرسیده هدف های اصلی شما مشخص می شود. این طور نیست که ما یک میلیون هدف را بنویسیم و هر روز هم عوض کنیم و آخرش هم نفهمیم می خواهیم چه کار کنیم.
قطعا هدف های شما باید به سه گروه: «هدف های کوتاه مدت و میان مدت و دراز مدت» تقسیم شود:
- هدف های کوتاه مدت، هدف هایی هستند که ما همین یکی دو ماه آینده می خواهیم به آن برسیم.
- هدف های میان مدت هدف هایی هستند که تا آ خر سال، یا نه تا سال بعد می خواهیم به آن ها برسیم.
- هدف های دراز مدت، هدف هایی هستند که ما در طی پنج یا ده سال آینده یا به قول دولتی ها در چشم انداز بیست ساله می خواهیم در خانواده به آن ها برسیم.
اگر هدف های خودتان را ننویسید حتی اگر هدف هایتان را بدانید و در ذهن تان نگه دارید هم موفق نمی شوید.
وقتی این کارها را روی کاغذ می آورید شما برای شروع دست مایه ای دارید که روی آن کار کنید؛ ولی اگر خالی الذهن بخواهید بنویسید که چه هدف هایی در زندگی می خواهید داشته باشید و می خواهید برای خانواده چه کار کنید ممکن است بلند پروازی کنید و آرزوهای بزرگی روی کاغذ بنویسید که اصلا در اجرا و عمل به آن می مانید.
به هر حال برای این که دچار کمبود وقت نشویم اولین گام این است که کارهای بسیار ضروری و مهم تان را به وسیله ی نوشتن هدف های خانواده، اعم از هدف های تربیتی، هدف های اقتصادی، هدف های تحصیلی، هدف های آموزشی و... بنویسید.
برای برنامه ریزی در خانواده باید جلساتی را در وسط یا آخر هفته برای پیش بینی فعالیت های هفته آینده مان بگذاریم.
هنگامی که از منزل بیرون می آیید از قبل باید در یک کاغذ کوچک نوشته باشید که امروز می خواهید چه کار کنید و بر اساس تجارب روان شناسان می گویند: اگر ده دقیقه شما ابتدای هر روز وقت بگذارید و فکر کنید که تا شب می خواهید چه کار کنید در طول آن روز یک ساعت در زمان صرفه جویی کرده اید و گویا یک ساعت بیشتر روز خدا چرخیده است.
هر شب کارهای فردا صبح را مقداری آماده کنید. در کنار در ورودی تابلو نصب کنید و موارد برنامه ریزی شده را برای روز بعد، روی آن نصب کنید که فراموشتان نشود.
منبع:
خانواده پویا جلد 10، تدوین معاونت تربیتی – فرهنگی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (قدس سره)، انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (قدس سره).



نظرات ارسال شده
جمعه 21 مرداد 1390


خيلي خوب بود براي من عالي بود


0
0

ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :