به دخت

 




بهترین اوقات برای مطالعه، خواب و انس با خانواده

برای اینکه بدانیم بهترین اوقات برای مطالعه، خواب، و انس با خانواده، چه اوقاتی است، مسئله ای است که هر کسی باید خودش تشخیص بدهد؛ یعنی هر کسی باید ببیند که چه موقع می تواند بیشتر و بهتر مطالعه کند، آرامش خانه چه موقعی است، چه وقت می تواند با اعضای خانواده گفتگوی خانوادگی داشته باشد، چه وقتی باید سفره انداخته شود و...اینها مواردی است که هر کسی خودش معین کند، خود افراد باید معین کنند و براساس آن برنامه ریزی کرده و پس از مدتی در بازنگری برنامه آن را بهبود ببخشند.

حضرت امام (قدس سره) به گروهی از اهل علم فرموده بودند: «اول شب را وقت مطالعه خود قرار ندهید. آن را وقت انس و گفتگو و رسیدگی به کار بچه ها و مشاوره خانوادگی قرار دهید. وقت مطالعه تان را هنگام سحر و قبل از سحر که آن ها خوابند قرار دهید که خانه آرام است و شما بهتر می توانید در مطالعه تان متمرکز باشید.»
مهم این است که ما نیازهایی که باید به آن ها برسیم، برای رسیدن به آن نیازها، عملی را انجام می دهیم، آن عمل را در ظرفی زمانی ببینیم و بعد که دیدیم و انجام دادیم دوباره یک نگرشی کنیم و برنامه را بهبود ببخشیم. اگر بهترین برنامه ها را برای شما بنویسند و بگویند این برنامه را عمل کنید چندان برای شما مفید نیست مگر آن برنامه ای که خودتان بنویسید و خودتان در طول زمان اصلاح کنید. اگر این کار را کردید به یک برنامه خیلی خوب و موفق در طول زندگی خواهید رسید.
منبع:
خانواده پویا جلد 10، تدوین معاونت تربیتی – فرهنگی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (قدس سره)، انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (قدس سره).




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :