به دخت

 




کسب در آمد

کسب در آمد راه دیگر تولید در خانواده است که معمولا به سه گونه میسر است:
- کار
- ارث، دریافت، هدایا، جوایز
- سرمایه گذاری و پس انداز
«نَحنُ نَرزُقَکَم؛ مائیم که به شما روزی می دهیم.» (سوره انعام، آیه151)
گرچه به دست آوردن پول و ثروت در گرو تلاش و کار و پس انداز است ولی با نگاهی عمیق تر آنچه که ما داریم رزقی است که از جانب خدا به ما رسیده است.

در روایات آمده است که « روزی شما بر دو نوع است: روزیی که شما به دنبال آن می روید و روزیی که به دنبال شما می آید» .
در واقع هم روزیی که ما در پی آنیم و به دست می آوریم رزق خداست و هم روزیی که به سوی ما می آید ولی روایت اشاره و تاکیدی است برتوأم بودن تلاش انسان و امیدواری بر فضل الهی.
تلاش برای تولید و تأمین زندگی سیره اولیا دین بوده است. روش زندگی پیامبر اکرم(صل الله علیه وآله) و ائمه اطهار(علیهم السلام) همه به روشنی این امر را نشان می دهد. سفر تجارتی شخص رسول اکرم (صل الله علیه وآله) قبل از نبوت در تاریخ مشهور است و یا نقل شده است که حضرت امیر المومنین (علیه السلام) در طی 25 سال 26 نخلستان و مزرعه ایجاد کرده اند، آثار چاه هایی که ایشان حفر کردنده اند هنوز در اطراف مدینه وجود دارد.
امام علی (علیه السلام) می فرمایند: « آن کس که کار کند، توانش فزونی یابد و آن کس که کم کار کند و بیکار باشد سستی ( و نا توانی ) او افزون می گردد.»
داشتن مال باعث استقلال زندگی، استغنای روحی، عزت و آبرومندی و کفاف و رفع نیازهای انسان است، ولی باید توجه داشت که آنچه نیت تلاش دائمی انسان می باشد توکل و چشم داشت بر عطا و کرم الهی است و اینکه هدف ثروت اندوزی محض نیست چه آنکه در حدیث شریف نبی اکرم (صل الله علیه وآله) آمده است: « مال اندکی که نیاز زندگی را بر طرف کند و کفایت زندگی باشد، بهتر از ثروت انبوهی است که انسان را غافل کند.»
منبع:
اقتصاد در خانواده، طاهره کشوادی، انتشارات حدیث راه عشق.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :