به دخت

 




شیرینی نخودی

شیرینی نخودی جزو شیرینیهای سنتی بسیاری از شهرهای ایران است که اغلب مردم از آنها برای پذیرایی در عید استفاده می‌کنند .این شیرینیها علاوه بر اینکه جزو شیرینیهای سنتی هستند دارای ماندگاری بیشتری می‌باشند و نسبت به شیرینیهای دیگر، دیرتر خراب می‌شوند.

مواد لازم :
آرد نخودچی نرم _____ 750 گرم
آرد سفید ___________ 250 گرم
پودر قند ____________ 500 گرم
روغن جامد __________ 500 گرم
هل _____________ 1 قاشق مرباخوری
( برای تهیه این شیرینی می توانید برای بار اول ، یک سوم این مواد را به کار برید و زمانی که ظرایف پخت آن را متوجه شدید شیرینی را با مقدار های داده شده تهیه کنید. یک سوم مواد یعنی 250 گرم آرد نخودچی، 85 گرم آرد سفید، 170 گرم پودر قند و 170 گرم روغن جامد)
طرز تهیه :
پودر قند و روغن را مخلوط کرده ، می زنیم تا مایه کاملاً نرم و لطیف شود. آرد سفید و آرد نخودچی را درمایه می ریزیم ، هل را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم تا خمیر ، نرم و چسبنده شود ، به صورتی که اگر با دست گلوله ای درست کنیم آن گلوله باز نشود. خمیر را در کیسه نایلونی به مدت 1 الی 2 ساعت می گذاریم بماند ( هر چقدر خمیر بیشتر بماند پس از پخت حالت بهتری پیدا می کند) خمیر را به وسیله وردنه روی یک سینی که قبلا داخل آن را آرد پاشیده ایم به قطر 1 سانتی متر پهن می کنیم و با قالب های کوچک و مخصوص شیرینی نخودچی ( قالب گل چهارپر) قطعه های شیرینی را از خمیر جدا کرده ، در سینی فر می چینیم و در فر به مدت 20 الی 30 دقیقه در حرارت 300 درجه می پزیم. شیرینی ها باید کمی طلایی شوند. زمانی که شیرینی ها را از فر خارج کردیم پس از سرد شدن کامل آنها را در ظرف مخصوص می چینیم. امیدواریم از تهیه و طعم این شیرینی لذت ببرید.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 


کلمات کلیدی شیرینی نخودی ,


نام شما : ایمیل دوست شما :