به دخت

 




پرهیز از بذله گویی و مزاح

بذله گویی، مزاح، مطایبه و طنز، نوع دیگری از ارتباط صمیمی و دوستانه میان انسان هاست که معمولاً به هدف تفریح، رفع خستگی و... در مخاطب است . در برخی از روایات، این عمل به طور مطلق صرف نظر از اینکه مخاطب چه کسی باشد مذمت گردیده است. اما در پاره ای دیگر از روایات از آن با عنوان صفتی که هیچ مؤمنی از آن خالی نیست وسبب خوش حال کردن برادر مؤمن است یاد شده است.


در جمع این روایات باید گفت به طور کلی افراط در شوخی کردن که سبب غفلت از خود وخدا و بی توجهی به کمالات انسانی است می شود ناپسند است ولی آنچه معمولاً به قصد شاد کردن و خنداندن دوستان و برادران و برطرف شدن خستگی انجام می گیرد اگر به دور از لهو و لعب و مطالب حرام مثل غیبت تهمت و مسخره کردن دیگران باشد مجاز است و در سخنان معصومان نیز نمونه هایی از این شوخی ها به چشم می خورد. اکنون پرسش این است که: طنز و شوخی میان زن ومرد نامحرم چگونه است؟ پیشوایان دینی ما مردم را به این مسئله توجه داده و با تعبیرهای مختلف آنان را از این کار باز داشته اند.
پیامبر گرامی اسلام(ص) در خطبه ای که در اواخر عمر شریف خود برای مسلمانان ایراد کرد، فرمود: « هر مردی که با زن نامحرم شوخی کند، خدا به اندازه هر کلمه ای که با او در این دنیا سخن گفته هزار ماه او را در آتش زندانی می کند».
سر این مطلب نیز این است که این گونه شوخی ها مطایبات و طنز گویی ها یا از ابتدا به قصد لذت بردن است یا در نهایت به آن می انجامد.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :