به دخت

 




اهمیت ارتباط غیر گفتاری

اصولاً گاه زبان گفتار( زبان قال) حمل برخی از معانی را ندارد و نمی تواند آن را به گونه ای که مورد نظر است، به مخاطب منتقل کند. در این گونه موارد، چاره ای جز استفاده از زبان بدن نیست. برای نمونه، قرآن کریم در بخشی از داستان حضرت یوسف(ع) به این مطلب می پردازد که وقتی خبر رفت و آمد زلیخا با آن حضرت و دل باختگی وی فاش شد و دهان به دهان در بین زنان شهر منتشر گردید وزنان، زبان به طعن و سرزنش او گشودند

زلیخا چون دید واژگان از توصیف جمال بی نظیر و دلربای حضرت یوسف(ع) ناتوان اند و از طریق ارتباط گفتاری و بیان ممکن نیست آنچه از یوسف دیده به زنان مصر بفهماند، چاره ای ندید جز اینکه این حقیقت را به زبان عمل و از طریق ارتباط دیداری و مشاهده مستقیم، به آنان منتقل کند. به همین دلیل آن صحنه را ترتیب داد و به بهترین صورت این مطلب را به زنان مصر منتقل کرد؛ به گونه ای که آنان نیز با دیدن یوسف، محو جمال او و از خود بی خود شدند و بر اساس نقل قرآن، به جای میوه، دست خود را با کارد بریدند.

در روایات نیز به اهمیت ارتباط غیر گفتاری اشاره و حتی سفارش شده است که مردم را با زبان عمل به نیکی ها دعوت کنید و در برخی از نقل ها آمده است: « زبان حال، راست گوتر از زبان قال است و سخن صادق آن است که زبان رفتار و عمل آن را تصدیق کند».




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :