به دخت

 




زنان بیشترین قربانیان جراحی زیبایی‌ هستند

زنان بیشترین قربانیان جراحی زیبایی‌ هستند طبق گفته متخصصان سازمان پزشکی قانونی، زنان بیشترین قربانیان جراحی زیبایی‌اند و عموم زنان فوت شده بر اثر جراحی‌های زیبایی در رده سنی ۲۵ تا ۳۰ سال هستند. به گزارش سرویس زنان جهان و به نقل از سلامت نیوز بسیاری از افرادی که برای زیبایی و تناسب اندامشان، بدن خود را زیر تیغ تیز جراحی قرار می‌دهند، در آرزوی رسیدن به چهره یا بدن رویایی خود هستند؛ اما نمی‌دانند، گاهی این زیبایی به قیمت جانشان تمام می‌شود.
شاید بسیاری از زنانی که جراحی زیبایی می‌کنند، نمی‌دانند ممکن است قربانی آن شوند. این در حالی است که طبق گفته متخصصان سازمان پزشکی قانونی، زنان بیشترین قربانیان جراحی زیبایی‌اند و عموم زنان فوت شده بر اثر جراحی‌های زیبایی در رده سنی ۲۵ تا ۳۰ سال هستند.
با توجه به آمار و اخبار گزارش شده، ایران رتبه اول جراحی‌های زیبایی را در دنیا دارد. بر همین اساس هرسال تعداد زیادی برای انجام این عمل‌ها به مطب‌ جراحان پلاستیک مراجعه می‌کنند و با توجه به آنچه پزشکان می‌گویند، تعدادی از این افراد زیر تیغ‌ جراحی جان می‌دهند. با این وجود هنوز آمار رسمی و دقیقی از مرگ و میر بر اثر جراحی‌های زیبایی ارائه نشده است و تنها آمار رسمی مربوط به سال ۸۵ است.
در این سال رییس جامعه پزشکان متخصص ایران اعلام کرد روزانه یک تا دو زن در ایران زیر تیغ جراحی‌های زیبایی فوت می‌کنند. درحال حاضر باتوجه به آمار بالای عمل‌های زیبایی در ایران به نظر می‌رسد آمار مرگ و میر بر اثر این جراحی‌ها افزایش یافته باشد.
افزایش پرونده‌های قصور پزشکی جراحی پلاستیک دکتر علی‌محمدی، متخصص پزشکی قانونی، در گفت‌وگو با مدنا گفت: « در اتاق تشریح این سازمان، افراد فوت شده زیادی را دیده که بعد و یا در حین جراحی‌های زیبایی و در آرزوی رسیدن به اندام و چهره‌ای رویایی بر روی تخت‌های جراحی خوابیده‌اند اما هرگز به آرزوی خود نرسیده‌اند.»
البته سازمان پزشکی قانونی نیز اعلام کرده که آمار دقیقی از افراد فوت‌شده در دست ندارد و دلیل نداشتن آمار دقیق از این مرگ و میرها را اینگونه بیان می‌کند: اعلام دلایل مرگ اشخاص در پزشکی قانونی براساس شرایطی مشخص می‌شود؛ عموما جراحی‌های زیبایی به دلایلی چون خونریزی در اتاق عمل، افت فشار خون یا یکی از عوامل پزشکی صورت می‌گیرد و‌‌ همان دلیل در پرونده بیمار ثبت می‌شود. در پرونده پزشکی قانونی، مرگ بیمار بر اثر جراحی‌های بینی، شکم و مانند آن ذکر نمی‌شود و تنها عوامل و مشکلاتی که فرد بر اثر آن فوت شده است بیان می‌شود.
با این وجود پزشکان این سازمان در اتاق تشریح و در زمان تشخیص علت فوت، به راحتی بیمارانی که بر اثر جراحی‌های زیبایی فوت کرده‌اند را تشخیص داده و می‌دانند دلیل آن‌ها جراحی‌های زیبایی است.
وی با تایید این‌که آمار دقیقی از مرگ این بیماران وجود ندارد، گفت:« در ماه‌های اخیر علت فوت حدود ۴۰ نفر از بیماران، جراحی‌های زیبایی بوده که این تعداد نسبت به سال‌های گذشته بسیار افزایش یافته است.» ۳۴ پرونده از پرونده‌های قصور پزشکی سازمان پزشکی قانونی در سال ۸۸ مربوط به جراحی‌های زیبایی و پلاستیک بوده و تعداد این پرونده‌ها نسبت به سال‌های قبل از آن نیز افزایش یافته است.
لیپوساکشن اولین عامل مرگ‌های زیبایی این متخصص پزشکی قانونی اعلام کرد که لیپوساکشن‌ و جراحی‌ معده بیشترین عامل مرگ و میر در جراحی‌های زیبایی است.
بسیاری از افراد چاق از انجام ورزش و رژیم‌های لاغری طفره می‌روند و یا مدتی پس از ورزش و رژیم گرفتن از ادامه آن ناامید می‌شوند؛ این افراد جراحی را به عنوان آخرین راه لاغرشدن انتخاب می‌کنند، درحالی که به گفته دکتر علی‌محمدی این راه بیشترین احتمال مرگ برای زیبا‌تر شدن و رسیدن به تناسب اندام را به دنبال دارد. عمل‌های لیپوساکشن، جراحی سینه و عموم جراحی‌هایی که روی محیط‌های چرب بدن انجام می‌شود، می‌تواند منجر به آمبولی (لختگی) چربی شوند.
وی در مورد آمبولی چربی توضیح داد: «ممکن است، زمانی که حجم زیادی از چربی‌ها را بر می‌دارند، بدن بیمار در حین عمل بیش از حد خونریزی کرده و با لخته شدن چربی خون، فرد فوت کند.»
با توجه به آخرین آمار ارائه شده، در هفته حداقل یک نفر بر اثر انجام عمل لیپوساکشن جان خود را از دست می‌دهد.
دکتر علی‌محمدی در مورد افزایش آمار مرگ بر اثر لیپوساکشن نسبت به دیگر جراحی‌ها توضیح داد: «در برخی جراحی‌ها بیمار پس از عمل، مدت کوتاهی تحت مراقبت در بیمارستان است و خیلی زود مرخص می‌شود اما در برخی جراحی‌ها مانند لیپوساکشن، بیمار به مدت ۳ تا ۴ روز در بیمارستان بستری می‌شود. معمولا این‌گونه عمل‌ها که بیمار بعد از آن تحرک ندارد و مدت طولانی در بستر خوابیده است، ریسک خطر بالاتری داشته و می‌تواند منجر به مرگ وی شود. در این‌گونه جراحی‌ها امکان لختگی خون بیش از سایر عمل‌ها وجود دارد. جراحی زیبایی معده، سینه یا دستگاه تناسلی جراحی‌هایی هستند که لازم است فرد بعد از انجام آن‌ها حدود سه روز استراحت کند و بدون حرکت باشد، در این حالت خون در پا‌ها لخته شده و وارد ریه می‌شو د و در ‌‌نهایت بیمار بر اثر آمبولی(لختگی خون) فوت می‌کند. استفاده از دارو‌ها نیز می‌تواند در عروق تاثیرات عمقی گذاشته و وارد ریه‌ها شود.»
چاق‌ها مستعد بیماری و مرگ‌اند دکتر علی‌محمدی توضیح داد: « افراد چاق به خودی‌ خود مستعد بیماری‌های مختلفی هستند و برای انجام عمل‌های جراحی اصطلاحا افرادی با ریسک خطر هستند. این افراد عموما دارای چربی خون، قند خون یا فشار عمل‌ لیپوساکشن عمل سینه و عموم جراحی‌هایی که روی محیط‌های چرب بدن انجام می‌شود، می‌تواند منجر به آمبولی چربی شوند خون بالا و مانند آن هستند که این عوامل می‌تواند موجب سکته قلبی شود.» به گفته وی عوارض عمل‌های زیبایی در چنین بیمارانی زیاد است. هریک از این بیماری‌ها به صورت جداگانه می‌تواند در جریان عمل موثر بوده و بدن او را تحت تاثیر قرار دهد یا خطری را برای بیمار ایجاد کند. البته بدن برخی افراد هم به طور کلی ضعیف است و تحمل بعضی از عمل‌های جراحی را ندارد. این افراد نمی‌توانند در برابر عمل جراحی طاقت آورده و فوت می‌کنند.
۲تا۳ درصد مرگ‌ها به دلیل داروهای بیهوشی است جراحی‌های پلاستیک و زیبایی علی‌رغم نامی که دارند، می‌توانند عامل مرگ بسیاری از افراد شوند. یک اشتباه کوچک در اتاق عمل و یا رسیدگی نامناسب در اتاق‌های جراحی می‌تواند باعث مرگ این بیماران شود. دکتر علی‌محمدی در این باره توضیح داد: «کمبود امکانات و نبود خون و فرآورده‌های خونی مناسب در بیمارستان می‌تواند منجر به مرگ بیماران شود؛ ممکن است بیمارستان در زمان جراحی، خون کافی برای بیمار نداشته باشد و نتواند به وی خون‌رسانی کند و یا آنکه خون اشتباه به فرد تزریق کرده و منجر به مرگ بیمار شود.»
به گفته وی آمار مرگ در زمان بیهوشی ۲ تا ۳ درصد است و این نشان می دهد که فرد در جریان بیهوشی نیز ممکن است فوت کند؛ چراکه گاهی بیمار به ماده بیهوشی حساسیت نشان می‌دهد و یا نمی‌تواند جریان بیهوشی را تحمل کرده و فوت می‌کند.
این پزشک متخصص در سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: «برخی بیماران در حین جراحی دچار آمبولی می‌شوند. یک مدل از آمبولی مربوط به لخته‌شدن خون است که در این حالت خون در پا لخته شده و بعد از آن به ریه وارد شده و موجب فوت می‌شود. نوع دیگری از آمبولی مربوط به چربی است، در این حالت میزان کوچکی چربی از بدن بیمار جدا شده و به سمت‌ دیگر بدن حرکت کرده و باعث بسته شدن رگها می‌شود. در این نوع از آمبولی، مغز، کلیه‌ و ریه آسیب می‌بیند.»


ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :