به دخت

 




شایعترین عفونت زنان(2)

ریسک فاکتورهای عفونت قارچی واژن

۱. استفاده از آنتی بیوتیک: عفونت های قارچی واژن در زنانی که آنتی بیوتیک مصرف می کنند، رایج است. آنتی بیوتیک های وسیع الطیف انواعی از آنتی بیوتیک ها هستند که بر طیف گسترده ای از باکتری ها موثر هستند و باکتری های سالم در مهبل (واژن) را از بین می برند و می توانند به رشد بیش از حد قارچ در این ناحیه منجر شوند.

 

۲. افزایش سطح استروژن: عفونت قارچی واژن در زنانی که سطح هورمون استروژن شان بالاتر است، بیشتر دیده می شود. به عنوان مثال، در زنانی که باردار هستند، کسانی که قرص های استروژنی جلوگیری از بارداری را با دوز بالا استفاده می کنند و یا کسانی که تحت درمان هورمونی با استروژن هستند بیش از سایرین در معرض عفونت قارچی واژن هستند.

۳. دیابت کنترل نشده: در زنانی که مبتلا به دیابت هستند و کنترل ضعیفی بر قند خون خود دارند، احتمال ابتلا به عفونت قارچی بیش از زنانی است که دیابت شان تحت کنترل است.

۳. اختلال سیستم ایمنی بدن: زنانی که به هر دلیل تحت درمان با کورتیکواسترویید بوده یا دچار عفونت اچ آی وی هستند به احتمال زیاد دچار عفونت قارچی واژن می شوند.

۴. فعالیت جنسی: اگر چه عفونت قارچی به عنوان عفونت منتقله از راه جنسی در نظر گرفته نمی شود، اما یکی از راه هایی که باعث آلودگی واژن به قارچ کاندیدا تماس جنسی است.

 

تشخیص عفونت قارچی واژن

۱. بررسی سابقه شما در ابتلا به عفونت های واژینال در گذشته یا سابقه ابتلا به عفونت های منتقله از راه جنسی

۲. معاینه لگنی توسط پزشک برای بررسی علائم خارجی عفونت. در ادامه پزشک با استفاده از اسپکولوم دیواره های واژن را باز کرده و واژن و گردن رحم را بررسی می کند. البته ممکن است نمونه هایی از ترشحات واژینال نیز برای بررسی های آزمایشگاهی برداشته شود.

 

درمان های شایع عفونت قارچی واژن

درمان عفونت های قارچی بستگی به این دارد که نوع عفونت شما بدون عارضه بوده یا از نوع عفونت های پیچیده است.

 

اگر عفونت قارچی بدون عارضه باشد:

۱. دوره درمانی کوتاه مدت واژینال: این برنامه شامل یک تا سه روز استفاده از کرم ضد قارچ، پماد، قرص یا شیاف است که در اغلب موارد به طور موثری عفونت قارچی را از بین می برند. بوتوکونازول، کلوتریمازول و میکونازول از جمله داروهای موثر در این مرحله هستند. یادتان باشد این داروهای تاثیر کاندوم و دیافراگم را که برای جلوگیری از بارداری به کار می روند کم می کنند. از جمله عوارض شایع استفاده از این داروها نیز سوزش خفیف است.

۲. توصیه به مصرف داروهای خوراکی به صورت تک دوز: دکتر شما ممکن است یک تک دوز از فلوکونازول را که نوعی دارو ضد قارچ است برایتان تجویز کند. این دارو به صورت خوراکی مصرف می شود.

۳. اگر درمانتان را به طور کامل به پایان رساندید اما علائم عفونت طی دو ماه بعد از بین نرفت باید مجددا به پزشک مراجعه کنید.

 

اگر عفونت قارچی پیچیده باشد:

۱. دوره درمانی طولانی مدت واژینال: در این حالت باید ۷ تا ۱۴ روز از داروهای ضد قارچ مانند بوتوکونازول، کلوتریمازول و میکونازول استفاده کنید. این داروها ممکن است به صورت کرم واژینال، پماد، قرص یا شیاف برایتان تجویز شود.

۲. توصیه به مصرف داروهای خوراکی به صورت مولتی دوز: دکتر شما ممکن است دو یا سه دوز فلوکونازول خوراکی برایتان تجویز کند که البته بهتر است خانم های باردار از این درمان صرف نظر کنند.

۳. درمان نگهدارنده: درمان نگهدارنده در شرایطی که عفونت قارچی از نوع برگشت پذیر است توصیه می شود. در این حالت پزشک ممکن است از شما بخواهد تا شش ماه، هفته ای یک عدد قرص فلوکونازول مصرف کنید. برخی از پزشکان هم برای درمان نگهدارنده شیاف کلوتریمازول را به جای قرص خوراکی توصیه می کنند.

۴. اگر دچار عفونت قارچی واژن هستید، معمولا نیازی نیست که همسرتان هم به طور همزمان تحت درمان قرار گیرد. اما اگر عفونت شما عودکننده بوده و همسرتان دچار علائم عفونت از جمله خارش و سوزش باشد، باید او هم تحت درمان قرار گیرد. در غیر این صورت استفاده از کاندوم طی مقاربت تنها توصیه ای است که پزشک معالج به همسرتان می کند

.

 پیشگیری از عفونت قارچی واژن

۱. تا حد امکان از گرفتن دوش واژینال اجتناب کنید.

۲. لباس زیر پنبه ای یا نخی بپوشید و از لباس های گشاد و دامن بیشتر استفاده کنید.

۳. از پوشیدن لباس های زیر تنگ و جوراب شلواری اجتناب کنید.

۴. لباس زیر خیستان را به سرعت بعد از شنا یا ورزش عوض کنید.

۵. به مدت طولانی داخل وان آب گرم یا داغ باقی نمانید.

 

کسانی که آپارتمان نشین هستند ونمی توانند از نور آفتاب استفاده کنند لباس های خود را با اتو خشک کنند. عفونت درخانم هایی که به مسافرت های طولانی می روند یا مدت زیادی بیرون هستند و زیاد عرق می کنند، بیشتر دیده می شود.  عفونت قارچی در خانم های باردار وکسانی که انتی بیوتیک زیادی مصرف می کنند وسیستم دفاعی بدن شان ضعیف شده  است بیشتر دیده می شود که باید به پزشک مراجعه کنندو تحت درمان قرار بگیرند. این عفونت بیشتر در خانم هایی که تازه ازدواج کردنند دیده می شود که بخاطر نزدیکی است که برای درمان به پزشک متخصص مراجعه می کنند. خانم ها برای شستن لباس های زیر خود به هیچ وجه از مواد شوینده مانند وایتکس ولکه براستفاده نکنند وبایداز پودروصابون معمولی استفاده کنند ولباس هایی راکه بعداز مدتی تغییر رنگ داده را دور بریزند.

از لباس های نخی استفاده وبرای مدتی از مصرف ادویه جات خوداری کنند تا مشکل آنها برطرف شود و اگر ادامه داشت به پزشک مراجعه کنند.

1394/11/25

 

 

 

 

 




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 


کلمات کلیدی عفونت زنان؛ عفونتهای قارچی؛ عفونت واژن، عفونت رحم؛ درمان عفونت؛ علائم عفونت قارچی؛ درمان عفونت قارچی؛ بانونت ,


نام شما : ایمیل دوست شما :