به دخت

 




بی بی گل2

سلااااااام

دوباره اومدم با یه بخش دیگه از تجربه های بی بی گل

بی بی رو که یادتونه عزیزای دلم!

با اون همه عشقی که واسه درست کردن غذاها صرف میکرد اما یه چیزو همیشه بیان میکرد و اون هم این بود که درسته دستپختم بدک نیس ولی دقت و سلیقه ای که آقاجون واسه خرید مواد اولیه داره تو طعم غذاهام بی تأثیر نیس نوه گلم...

 

یه بار دیدم آقاجون دستش رو میبرد تو کیسه برنج و مشتی رو میاورد بیرون بعد میگرفت جلوی بینیش و ها میکرد تا عطر برنج رو استشمام کنه

میگفت برنج خوب هم عطرو طعم داره هم موقع پخت زیاد ری میکنه (یعنیقد میکشه)

هر کيلو برنج درجه يک برای  6 تا 7 نفر کافیه اما هر کيلو برنج پر محصول يا نامرغوب به 4تا 5 نفر  غذا  میده ، بنابر اين مشخصه که عملاً نه تنها برنج درجه يکگرون نیس بلکه به صرفه هم هست.

بی بی میگفت واسه اینکه برنج سفید بشه وقتی در حال جوشه تو آبش چند تا قاشق ماست یا آبلیمو بریز و کف هایی که روی برنج هست بگیر.

وقتی دیدی برنجت شور شده موقع آبکش کردنش آب بیشتری روش بریز تا شوری برنج گرفته بشه.

اما اگه قراره برنجت رو کته دم بزاری تو آبش چند تکه سیب زمینی اضافه کن.

اگه بعد از آبکش متوجه شوری برنج شدی خورشت رو کم نمک درست کن که شوری برنج معلوم نشه

یادت باشه نمک به تنهایی در روغن هم حل نمیشه! هر وقت برنج بی نمک بود مستقیم نمک رو نزن بلکه توی مقداری آب و روغن حل کن بعد بریز روی برنج تا مزه بگیره.

وقتی برنج ته گرفت چند تیکه نون روی برنج بزار تابوی سوختگی رو به خودش بکشه.

اگه خواستی برنجت خوب قد بکشه داخل آب درحال جوش برنج چند قطعه یخ اضافه کن که بهش شوک وارد بشه

روزهایی که کار بیرون از خونه داری از شب قبل برنج رو آبکش کن ولی دون تر بردار؛ تا فردا که میخای بپزیش آب و روغن روش میدی خمیر نشه و تو فاصله کمی هم دم بکشه.

اگه دیدی برنجت حشره افتاده یا بوی بد گرفته اول یک روز تو سایه روی سفره پهن کن تا حشراتش خارج بشه بعد چنتا برگ درخت گردو یا چند حبه سیر بزار تو ظرف برنجت و یا با کمی نمک مخلوطش کن.

حواست باشه برنجو تو آفتاب نذاری آخه همین که تو آب داغ بره خرد میشه.

بی بی یه روش دیگه هم واسه برنج آبکشی داشت البته بیشتر وقتایی که مهمون زیاد داشت به این روش برنج رو درست میکرد به این ترتیب که:

اول آب رو جوش می آورد بعد برنجی رو که با نمک خیس کرده بود به اون اضافه میکرد و بقیه مراحلش رو انجام میداد.

اینم چند راهکار دیگه از بی بی گل عزیزم برای دوستانی که تازه آشپزی رو شروع کردن

در ادامه با ما همراه باشید...

تنظیم کننده: مریم ستاری

1394/11/10

مطالب مرتبط:

بی بی گل1

 




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 


کلمات کلیدی قدم به قدم با بی بی؛ خانوم خونه؛ بانونت ,


نام شما : ایمیل دوست شما :