به دخت

 




انصاف داشتن

«انصاف» از جمله صفاتی است که رعایت آن سبب بالا رفتن حس اعتماد و اطمینان بین انسان‌ها می‌شود و به تقویت سرمایه اجتماعی کمک می‌کند.

خانواده‌ها باید تلاش کنند این سرمایه را در زندگی بیشتر کنند و از طریق آن زندگی همراه با آرامش داشته باشند. تنها تلاش برای سرمایه اقتصادی برای زندگی همراه با خوشبختی کفایت نمی‌کند؛ بلکه باید در اندیشه افزودن و تقویت روابط انسانی با یکدیگر رعایت انصاف یکی از عوامل افزایش سرمایه اجتماعی است.

این قاعده بسیار مهم را نباید از یاد برد که انسان از دیگران همان را دریافت می‌کند که به آنان روا داشته است، بنابراین شایسته است که به دیگران همان را روا دارد که دوست دارد دیگران بر او روا بدارند. با انجام چنین رفتاری روابط انسانی بسیار قوی بین اعضای یک گروه و یا خانواده شکل می‌گیرد.
حضرت علی (علیه السّلام) در سفارش خود به محمد بن حنفیه فرمود:
«و احسن الی جمیل الناس کما تحب ان یحسن الیک و ارض لهم ما ترضاه لنفسک و استقبح لهم ما تستقبحه من غیرک.»
«به همه مردم نیکی کن همچنان که دوست داری به تو نیکی کنند و آنچه برای خود می‌پسندی برای دیگران هم بپسند و آنچه برای خود زشت می‌شماری برای دیگران نیز زشت شمار.» (وسایل الشیعه، ج 8، ح 8)
هنگامی که یک زن به همسر خود بی‌اعتنایی می‌کند و به تصور خود قصد دارد او را «ادب» کند و یا سر جای خود بنشاند اگر درست بیندیشد خواهد فهمید که این اقدام او به زیان زندگی مشترک خواهد انجامید.

یکی از نشانه‌های اندیشه در این رویدادها آن است که خود را در جای او قرار دهد و موقعیتی را به خاطر آورد که روزی همسر او قاطعانه تصمیم بگیرد و به زن خود بی‌اعتنایی کامل کند. آن روز زندگی به چه وضعی خواهد رسید؟ اگر انصاف باشد در تصمیم‌گیری‌ها «خودبینی» کاهش پیدا می‌کند و «دیگربینی» تقویت می‌گردد.



نظرات ارسال شده
مهر
شنبه 18 شهریور 1391


اي بابا اين دوره زمونه انصاف كجا بوده.مطلبت جالب بود.VERY NICE


0
0

ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :