به دخت

 




شستشوی میوه ها؛ چرا، چقدر، چگونه؟

در مهد کودک ها شعری به بچه ها یاد می دهند که: "میوه نخور نشسته، رویش مگس نشسته"!

یعنی از کودکی باید یاد گرفت که میوه ها هم می توانند به سادگی آلودگی و بیماری های مختلف را به بدن ما منتقل و بیمارمان کنند. البته این آلودگی ها وقتی به بدن منتقل می شوند که میوه ها را خوب نشوییم و درست مصرف نکنیم. به درخواست عزیزان در این مطلب اصول شستشوی صحیح میوه ها را متذکر می شویم.

شستشوی میوه های نرم

بهتر است برای شستن میوه هایی مانند زردآلو، آلو، خرمالو، انواع توت، توت فرنگی، ازگیل، انگور، گیلاس و آلبالو، یک ظرف بزرگ را پر از آب خنک کنید و آبکشی را داخل آن قرار دهید. سپس میوه ها را آرام در آبکش بریزید و بگذارید 5 دقیقه داخل آن بمانند. آبکش را از ظرف آب خارج کنید و کمی آب روی میوه ها بگیرید. البته بهتر است برای پیشگیری از باقی ماندن و انتقال آلودگی ها، گل روی خرمالو و توت فرنگی پیش از شستن پاک شود. اگر پوست خرمالو خیلی نازک و له نبود، می توانید قبل از خارج کردن آنها از آب، به آرامی دستی هم به سطحشان بکشید.

شستشوی میوه های چرب

برای از بین بردن گِل و لای برخی میوه ها مانند خیار یا چربی برخی میوه های دیگر مانند سیب و مرکبات، ظرفی را از آب سرد پر کنید و چند قطره ماده ضدعفونی کننده مخصوص میوه و سبزی در آن بریزید. سرانجام بعد از 3 یا 4 دقیقه میوه ها را با آب ساده، آبکشی و با خیال راحت مصرف کنید. استفاده از مواد ضدعفونی کننده باعث کاهش عمر میوه های شسته شده می شود بنابراین اگر میوه ها گِلی یا چرب نیستند، بهتر است به همان آبکشی با آب ساده و اسکاچ اکتفا کنید. ضمن اینکه به دلیل نفوذ مواد ضدعفونی کننده به بافت میوه های نرم و له مانند خرمالو، توت یا توت فرنگی، شستن آنها فقط باید با آب ساده انجام شود.

شستشوی میوه های با پوست ضخیم

برای شستن میوه هایی با پوست ضخیم مانند نارنگی، کیوی، لیمو شیرین، پرتقال، گریپ فروت، خربزه، طالبی، هندوانه، سیب یا خیار هم باید ابتدا ظرفی را از آب سرد پر کنید و این میوه ها و صیفی جات را 5 دقیقه داخل آن بریزید. بعد با اسکاچی نرم و تمیز و بدون استفاده از مواد شوینده، سطح میوه ها را تمیز و در نهایت آنها را آبکشی کنید. هرگز تمیز کردن این میوه ها را به پاک کردن با دستمال محدود نکنید. دستمال خشک یا مرطوب نمیتواند آلودگی های سطح میوه را کاملاً از بین ببرد. در غیر این صورت امکان انتقال آلودگی از سطح پوست به گوشت میوه با بریدن، چاقو زدن و پوست گرفتن آنها وجود خواهد داشت.

موز استثناست!

پوست میوه ای مثل موز به سرعت و حدود 24 ساعت پس از شستن سیاه می شود. بنابراین باید به جای پاک کردن پوست موز که آن هم کار درستی نیست، کمی پیش از مصرف آن را با آب کاملاً سرد بشویید، با دستمال نخی خشک کنید و داخل ظرف میوه قرار دهید.

بهتر است میوه ها را شسته و در یخچال بگذارید

عمر میوه های نشسته بیشتر از میوه های شسته است اما برای پیشگیری از انتقال آلودگی های روی پوست میوه ها به سایر مواد درون یخچال، حتماً حداکثر به اندازه مصرف یک هفته میوه تهیه کنید تا بتوانید آنها را شسته داخل یخچال قرار دهید. میوه های شسته شده تا یک هفته کاملاً تازه و سالم در یخچال باقی می مانند، به شرطی که شرایط نگهداری مناسب آنها را بدانید. برای افزایش تازگی و سلامت میوه های شسته شده باید آنها را پس از شستن، کاملاً خشک کرد، در دستمالی نخی قرار داد و این دستمال را در یک کیسه نایلونی ضخیم یا ظرف آلومینیومی یا استیل داخل یخچال با دمای 4 تا 5 درجه سانتی گراد گذاشت. طبقه وسط و جا میوه ای بهترین مکان های یخچال برای قرار دادن میوه ها هستند. میوه های نشسته مثل موز هم باید تا زمان مصرف در دو نایلون کاملاً در بسته داخل یخچال قرار بگیرند. عمر میوه نشسته در یخچال 10 تا 15 روز است.

همیشه قانون شستشوی میوه ها را در منزلتان رعایت کنید

بهتر است شستشوی میوه ها در منزل قانونمند باشد؛ یعنی یا همیشه میوه ها را شسته داخل یخچال بگذارید یا نشسته(فقط برای موز) تا اعضای خانواده تان همیشه بدانند میوه های درون یخچال شسته هستند یا نشسته تا با خوردن میوه نشسته دچار بیماری نشوند.

تهیه و تنظیم: مریم ستاری

 

مطالب مرتبط:

شرایط خرید ونگهداری پیاز

نگهداری کیک و شیرینی

چکارکنیم شیر سر نرود؟

نگهداری پنیر

گوجه فرنگی

 

1392/11/5




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 


کلمات کلیدی شستن میوه ها، شستشوی میوه با محلول ضدعفونی آری یا نه؟،میوه را در یخچال نگه داریم؟ ,


نام شما : ایمیل دوست شما :