شلغم خوب
مشخصات شلغم خوب
باید سفت و تو پر باشد؛ در غیر این صورت کهنه بوده و نفخ آن زیادتر است. پوست شلغم باید براق، شفاف و صاف باشد. شلغم باید سنگین و درون آن روشن و شفاف باشد. شلغمهای کوچک، شیرینتر و شلغمهای بزرگ مؤثرترند!
نظر ابن سینا درباره شلغم دانشمند نامی ایران در کتاب قانون راجع به شلغم گفته است: شلغم یا شلجم دو نوع بیابانی و کاشتنی دارد. شلغم کاشتنی از بیابانی کم غذاتر است. طبیعت هر دو نوع مرطوب و گرم است. شلجم پخته با گوشت چرب، سینه و گلو را نرم میکند. شلغم در معده زیاد ماندگار است. گویند خوردن شلغم خام و پخته به نفع چشم است. آبش ادرار آور است. شلغم قوای جنسی را زیاد میکند و تخم آن نیز همین خاصیت را دارد. مصلح شلغم چیست؟ شلغم را با چه بخوریم؟
شلغم را با آویشن بخورید یک دکتر متخصص طب سنتی توصیه کرد: از آنجایی که شلغم نفاخ و دیر هضم است بهتر است آن را با مصلح آویشن یا زیره مصرف کرد. در خصوص نقش شلغم در درمان سرماخوردگی و زکام بدنیست بدانید: مصرف شلغم نقش مهمی در پیشگیری و درمان سرماخوردگی دارد. شلغم دارای انواع مختلفی است، شلغم دارای مزاج گرم و معتدل بوده و ضمن خاصیت صاف کنندگی سینه داروی موثری در درمان مبتلایان به سرفه نیز میباشد. شلغم یک ماده غذایی مغذی، تقویت کننده چشم بوده و برای مبتلایان به سنگ کلیه نیز مفید است. از آنجایی که شلغم نفاخ و دیر هضم است بهتر است آن را با مصلح آویشن یا زیره مصرف کرد.
شلغم یک ماده غذایی مغذی است که تقویت کننده چشم بوده و برای مبتلایان به سنگ کلیه نیز مفید است
* مصرف شلغم افراد را در برابر بیماریهای پوستی بیمه میکند و در بهبود جوش صورت موثر است. افرادی که مبتلا به جوش صورت و اگزما هستند، چنانچه هر روز مقدار کمی شلغم خام بخورند نیاز بدن آنها به گوگرد برطرف شده و در نتیجه جوش صورت آنها از بین خواهد رفت. * در تقویت تخمدانها نقش اساسی دارد و رحم را برای پرورش نوزادی سالم و قوی، تقویت میکند. * آرامبخش و ترمیمکننده سریع زخمها بوده و برای تقویت کبد مفید است. * به علت داشتن فیبر، پاککننده قوی رودههاست و خواص تسکیندهنده شلغم، آن را به داروی طبیعی خوابآور تبدیل کرده است. برای بهبودی شقاق، شستشوی ناحیه مبتلا با آب جوشانده شلغم مفید است. شلغم در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم موثر است یک کارشناس تغذیه میگوید: شلغم در فصل زمستان رویش خوبی دارد و این نشان میدهد فصل رویش هر میوه متناسب با خواص آن است، زیرا شلغم تأثیر بسزایی در درمان سرماخوردگی دارد. شلغم میتواند در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم هم موثر باشد. به گفته این کارشناس تغذیه، بهترین شیوه مصرف شلغم به صورت بخارپز، سوپ و یا آش است. بهتر است در ساعات اولیه صبح مصرف شود. قرقره کردن آب شلغم گلودردهای باکتریایی را نیز تسکین میدهد. مقادیر فراوان ویتامین C موجود در شلغم وجود دارد،همچنین شلغم نقش آنتی اکسیدان دارد و از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری میکند. ضمناً مقادیر فراوان فسفر موجود در شلغم به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک میکند.
املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم بر رشد استخوانهای کودکان و تقویت اسکلت زنان باردار نیز تأثیر میگذارد. شلغم مادهای است اشتها آور که آب آن در تنظیم خون نقش دارد. ید موجود در شلغم میتواند ترشح تیروئید را تنظیم کند و به دلیل مقادیر فراوان آهن آن جز میوه و سبزیجات خونساز به شمار میرود. عصاره شلغم پاک کننده بدن است و تصریح کرد: شلغم در دفع اسید اوریک و رفع سنگهای کلیه هم نقش دارد. درمان شب کوری از دیگر خواص شلغم است. به علت داشتن فیبر، پاککننده قوی رودههاست و خواص تسکیندهنده شلغم، آن را به داروی طبیعی خوابآور تبدیل کرده است.
تنظیم کننده: مریم ستاری
مطالب مرتبط:
1392/11/5