به دخت

 




ایفای نقش مقابل

ایفای نقش مقابل با اجازه دادن خانواده برای درک نظر دیگران، از چشم‌‌انداز مساعد دیگری به آن‌ها کمک می‌کند تا دید تازه‌ای پیدا کنند. در این مهارت، فرد نقش همسری را می‌پذیرد و آن‌گاه مشکل خاصی را در این رابطه از چشم‌انداز شخصی دیگر به بحث می‌گذارد. افراد غالباً از این که همسرشان چه قدر می‌تواند دید مقابل را با دقت ارائه کند، شگفت‌زده می‌شوند.

 همچنین آن‌ها از این که چه طور ندای منطقی و غیرمنطقی از زبان همسرشان بیرون می‌آید، متعجب می‌مانند. در این مهارت، فرد با بیان مشکل همسر از دید او درک تازه‌ای از مشکلات او پیدا می‌کند و می‌تواند توجیه و تبیین دیگری دربارۀ اعمال و رفتار همسر ارائه کند.

در منابع اسلامی نیز این مهارت با عنوان‌هایی همچون میزان قرار دادن خود و جایگزین ساختن خود به جای دیگران و ... مطرح شده که در این جا به یک نمونه اشاره می‌کنیم: در وصایای امیرالمؤمنین (علیه السّلام) به امام حسن (علیه السّلام) آمده است:
«یا بنّی اجعل نفسک میزاناً فیما بینک و بین غیرک فاحبب لغیرک ما تحبّ لنفسک و اکره له ما تکره لها و لا تظلم کما لا تحب ان تظلم و احسن کما تحبّ ان یحسن الیک؛ پسرم! خویشتن را مقیاس قضاوت میان خود و دیگران بگیر. پس آنچه را برای خود دوست می‌داری، برای دیگران دوست بدار و آنچه برای خود نمی‌پسندی، بر دیگران نیز مپسند. ستم مکن، همان گونه که دوست نداری به تو ستم شود و نیکی کن، همان طور که دوست داری بر تو نیکی کنند.
بدیهی است درک تازه از موقعیت‌ها و رفتارهای همسر که محصول مهارت ایفای نقش مقابل است، راه را برای کج‌خلقی در برابر بسیاری از رفتارهای به ظاهر نامطلوب همسر خواهد بست.



نظرات ارسال شده
آرزو
شنبه 18 شهریور 1391


هميشه كوچكترين حقوقي كه خانواده همسرم دارن براشون انجام ميدم اما انگار نميبينن از بي تفاوتيهاشون خيلي زجر ميكشم به نظرتون مثل خودشون رفتار كنم؟


0
0

ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :