به دخت

 




مهمانی

یکی از آداب غذا خوردن این است که انسان در صورت امکان، تنها غذا نخورد و سعی کند دست‌های بیشتری را در سفره فعال کند. (افرادی را دعوت کند که با او غذا بخورند.)
پیامبر گرامی اسلام (صل الله علیه و آله) خود تنها غذا نمی‌خورد و می‌فرمایند: «برای غذا خوردن جمع شوید تا غذایتان برکت داده شود.»

حضور مهمان سبب می‌شود دست دیگری به سفره دراز شود و صاحب‌خانه تنها غذا نخورد، علاوه بر این، مهمانداری یکی از آثار مکارم اخلاق است. از این رو مهمانی دادن به عنوان یکی از فضایل، در باب غذا خوردن مورد توجه قرار گرفته و آداب فراوانی برای آن مقرر شده است.
رسول گرامی اسلامی(صل الله علیه و آله) می‌فرمایند: «لا خیر فی من لا یضیف کسی که مهمانی نمی‌دهد خیری در وجودش نیست.» آن حضرت طبق روایتی مهمانداری را خلق نیکو شمرده و طبق روایتی دیگر برای پذیرایی از مهمان زره خود را نزد یک یهودی گرو گذاشت. هم‌چنین می‌فرمایند: «هر کس از مهمان بدش بیاید از خدا بدش آمده است.»
روزی همۀ جنبندگان به عهدۀ خداوند تعالی است و هر کس در دنیا روزی خود را می‌خورد، مهمان نه تنها زیانی به میزبان نمی‌زند، بلکه خیرات و برکات فراوانی برای او به ارمغان می‌آورد.
امام صادق(علیه السّلام) می‌فرمایند: «هنگامی که مهمان قدم به خانه‌ای می‌گذارد، همراه او روزیش از آسمان حواله می‌شود و چون غذا می‌خورد خداوند اهل آن خانه را به خاطر مهمان می‌بخشد.»
منبع: علم اخلاق، جلد1،انتشارات مرکز نشر هاجر.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :