به دخت

 




قبول دعوت

قبول دعوت، سنّت مؤکّد رسول خدا (صل الله علیه و آله) است. امام صادق(علیه السّلام) می‌فرمایند: «یکی از حقوق واجب مسلمان بر مسلمان این است که دعوتش را قبول کند.»
از آداب قبول دعوت آن است که بین فقیر و غنی تفاوت نگذارد؛ پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) دعوت فقیر و غنی و بنده و آزاد را می‌پذیرفت.

به خاطر دوری راه و به بهانه روزه‌داری دعوت کسی را رد نکند؛ چرا که افطار روزۀ مستحب به نیت شاد کردن برادر دینی عبادتی است که بیش از روزه‌داری ثواب دارد.
دعوت را به نیت پر کردن شکم نپذیرد که در این صورت عملی دنیایی انجام داده؛ بلکه دعوت برادرش را به نیت پیروی از سنّت رسول اکرم(صل الله علیه و آله) - دیدار، شاد کردن و احترام به برادر مؤمن و به نیّت حفظ خویش از سوءظنّ دیگران - بپذیرد که بر همۀ این ابواب در شرع مقدس تأکید شده است.
در صورتی که با غذای شبهه‌ناک پذیرایی کنند یا در مجلس عمل حرامی صورت پذیرد، نباید دعوت را پذیرفت. همچنین در روایات معصومین(علیه السّلام) آمده است به عروسی‌ها دیر بروید زود برگردید، چون امر دنیایی است که ممکن است انسان را از یاد خدا غافل کند ولی به مجلس عزا زود بروید و دیر برگردید ... البته با رعایت حد اعتدال.
منبع: علم اخلاق، جلد1،انتشارات مرکز نشر هاجر.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :