به دخت

 




پذیرایی

وظایف میزبان میزبان باید موارد حاجت مثل دستشویی و جهت قبله را به مهمانی که قصد ماندن دارد، نشان دهد و هرگز مهمان خود را به کاری واندارد.
امام باقر(علیه السّلام) فرمود: «به کار گماردن مهمان جفا است.»

پذیرایی
بر میزبان لازم است:
1- مهمان را در انتظار غذا نگذارید و پذیرایی از مهمانان را به خاطر تأخیر چند نفر به تعویق نیندازید و سایر مهمانان را نیز منتظر نگذارید.
2- در ترتیب پذیرایی، عرف و مزاج مهمان را مراعات کند و پیش از آوردن غذا با میوه و غذاهای سبک‌تر از مهمانان پذیرایی کند.
3- تا مهمان به طور کامل از غذایی دست نکشیده آن را از سفره برندارد. اگر تعدادی از مهمانان در حال غذا خوردن هستند از طرف دیگر سفره یا میز غذا را جمع نکنید.
4- خود پیش از مهمانان، از غذا خوردن دست نکشد. حتی اگر میل ندارد کم‌کم بخورد و وانمود به خوردن کند.
5- به اندازۀ کافی غذا در سفره بگذارد؛ ولی از اسراف خودداری کند.
6- پیش از آن که برای مهمانان غذا ببرد، سهم خانوادۀ خود را جدا کند تا اهل خانه به مهمانان بدبین نشوند. این طور نباشد که کودکان را در اتاق دیگر حبس نکنید و غذا به آنها ندهید تا این که چیزی از سفره میهمانان برگردد و بچه‌ها به امید بازگشت غذاها و میوه‌های اضافی از سر سفره باشند.
منبع: علم اخلاق، جلد1،انتشارات مرکز نشر هاجر.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :