- آخرین مطالب
-
همسرونه
- منابع
- کلبه خوشبختی
- عاشقانه ها
- همسران آسمانی
- معاشرت
- مهارت هاي ارتباطي همسران
- وظايف مشترک همسران
- آرايش و زيبايي
- با مشکلات همسرم چه کنم؟
- حقوق واجب زوجين نسبت به يکديگر
-
دخترونه
- داستان
- پله پله تا خدا
- خانه دوست كجاست؟
- خانه ای برای دو نفر
- عفاف و پاکدامني
- مد
- نامه های دخترونه
- بلوغ و مسائل جنسي
- سينما
- موسیقی
- سلامت و زيبايي
- مسيرهاي قلابي
- موبايل
- باشگاه ورزشي
- بروز باشيد!
- درس ومشق
-
مادرونه
- موبايل
- رايانه
- ازدواج فرزندان
- من و پسرم
- من و دخترم
- من و کودکم
- فرزندآوري
- معرفی کتاب
-
خانوم خونه
- هنر
- آرايش و زيبايي
- باغباني در خانه
-
آشپزي و خانه داري
- نکات خانه داري
-
آشپزی
- سفره آرايي
- غذا هاي فصلي
- فوت کوزه گری(نکات ظریف آشپزی)
- انواع خورش
- انواع غذاهای دریائی
- انواع پلو
- انواع پیتزا وساندویچ
- انواع غذا با گوشت پرندگان
- انواع غذای کودکان
- انواع ماکارونی
- انواع کوکو کتلت و دلمه
- انواع غذاهای گیاهی
- سالاد
- سس و ترشی
- بستني و نوشیدنی
- کیک و شیرینی
- انواع سوپ وآش
- دسر و مربا
- انواع غذا با گوشت قرمز
- مهارت هاي زندگي
- خیاطی
- مدیریت خانه
- مدیریت تغذیه
- چيدمان و دكوراسيون
-
جامعه
- منابع
- منشور حقوق و مسئولیت های زن در نظام اسلامی
- زن و فعاليت هاي اقتصادي
- ارتباط زن و مرد در جامعه
- حضور زن در اجتماع
- من فمینیستم پس هستم!!!
- بانوانی که کاش زودتر می شناختم شان ...
- زن و ستم تاریخی
- جامعه شناسي و اشتغال زنان
- ماجرای زنان از 1300 سال پیش...
- زن از نگاه اندیشمندان غربی
- چراغ راه ....
- يادداشتي درباره مطالب
- زن در ادیان دیگر
- زنان وتحصیل
- کاریکاتور
- احکام
- حقوق خانواده
- پزشكي سلامت
- نگارخانه
- كودكان بانونت
- پیشنهاد هفته
- مهدویت
-
ويژه نامه ها
- ويژه نامه روز خانواده 1391
- حجاب
- ویژه نامه رمضان1390
- ويژه نامه هفته ي دفاع مقدس1390
- ويژه نامه روز دختر1390
- ويژه نامه غدير
- آموزش غذای نذری
- ويژه نامه محرم1390
- توصیه های تابستانی
- ويژه نامه شعبان 1391
- ويژه نامه نوروز1391
- ويژه نامه روز جوان1391
- ويژه نامه هفته جهاني شير مادر
- ويژه نامه روز دختر1392
- ويژه نامه رمضان1391
- ويژه نامه عيد فطر1391
- ویژه نامه روز کودک
- سالروز ازدواج حضرت زهرا (س)و حضرت علي(ع)
- روز نوجوان1391
- ويژه نامه محرم 1391
- ویژه نامه روز جوان 1392
- ويژه نامه رمضان 1392
- اخبار
مزاج غذاها
لازم دیدم این مطالب رو براتون بنویسم چون یک کدبانو از مزاج افراد خونه و همچنین طبیعت مواد مصرفی باید مطلع باشه تا غذاهایی رو که طبخ کنه که برای افراد خانواده مضر نباشه و باعث آزار نشه.
در آینده از مزاجهای گوناگون و خوراکیهای مفید و مضر برای هر طبع و علائم هر مزاج صحبت خواهیم کرد...
لبنیات:
سرد و تر: ماست، شیر، کره، سرشیر، خامه، لور، ماست چکیده و دوغ که خیلی سرد و تر میباشد.
سرد و خشک: پنیر، کشک، و قره قوروت که خیلی سرد و خشک است.
حبوبات و غلات:
گرم و خشک: نخود سیاه و سفید، دال عدس، لپه.
سرد و خشک:عدس، ارزن، ذرت، سنگک، ماش.
گرم و تر:لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا کشاورزی، گندم، لوبیا سویا، و لوبیا سفید و لوبیا چشم بلبلی که خیلی کم گرم و ترند.
سرد و تر: جو، برنج، باقالا، نخود فرنگی.
معتدل: چاودار(جوی دوسر)
مغزها:
گرم و خشک: بادام هندی، گردو، پسته، فندق، نارگیل، بادام کوهی، پسته کوهی، بذرک سیاه و قهوه ای، شاه دانه، و چلغوز که خیلی گرم و خشک است.
سرد و خشک: بلوط، شاه بلوط، خشخاش.
گرم و تر: بادام زمینی، کنجد، تخمه افتاب گردان، تخمه خربزه، تخمه طالبی، دست انبو، و بادام درختی که کمی گرم و تر است.
سرد و تر: تخمه کدو، تخمه هندوانه، گرمک.
ریشه ها:
گرم و خشک: ترب سیاه و سفید، پیاز، سیر، موسیر.
گرم و تر: شلغم، هویج، زردک؛ شقاقل(هویج بیابانی)، کلم قمری، و سیب زمینی ترشی که کمی گرم و تر است.
معتدل و کمی گرم: چغندر قند، چغندر قرمز.
سرد و تر: سیب زمینی.
سبزیجات:
گرم و خشک: کلم برگ، گل کلم، برکلی، تره فرنگی، شور، والک، شنبلیله، تربچه، پیازچه، شوید، کرفس، یونجه.
(خیلی گرم و خشک شامل:تره، جعفری، ترخون، سوسنبر)
(نسبتاً گرم و خشک: نعناع، شاهی)
(کمی گرم و خشک: کنگر، ریحان، کنگر فرنگی یا آرتیشو)
توتها و بذرهای ملین:
گرم و تر: توت سفید و سیاه، توت خشک، قدومه شیرازی، قدومه شهری(باغی)، تخم شربتی، بالنگو، تخم ریحان.
سرد و تر: شاه توت، توت فرنگی، تخم مرو، اسفرزه.
گرم و خشک: فرنجمشک.
خنک: خاکشیر، بارهنگ.
معتدل: تمشک.
صیفی جات:
گرم و تر: خربزه، دست انبو، کدو حلوایی.
گرم و خشک: فلفل دلمه ای، فلفل سبز، بی بر(نوعی فلفل ریز)، بادمجان.
سرد و تر: هندوانه، گرمک، گوجه فرنگی، کدو خورشتی، و خیار سبز که کمی سرد و تر است.
معتدل: خیار چمبر.
مرکبات:
سرد و تر: پرتقال، لیمو شیرین، دارابی، گریپ فروت، بالنگ(ترنج)، بکرایی، بیدخونی، لیموترش، کیوی، پرتقال مربایی، و نارنج که خیلی سرد و تر است.
سرد و خشک: نارنگی، لیمو عمانی.
میوه جات:
گرم و خشک: سیب، خرما، موز.
گرم و تر: گلابی، گیلاس، انگور، قیسی، زیتون رسیده، آناناس، پاپایا(خربزه درختی)، انبه.
سرد و تر: انار، آلبالو، آلو، آلو بخارا، شلیل، ذغال اخته، هلو.
سرد و خشک: گوجه سبز، آلو زرد، زالزالک، زیتون کال.
معتدل: به.
خنک: کنار(میوه درخت سدر).
گوشت ها:
گرم و خشک: شتر.
سرد و تر: گاو، گوساله، بز، ماهی ها، میگو، اردک، کله پاچه، سیرابی، جگر سفید.
خنک: جوجه خروس.
گرم و تر: گوسفند، مرغ محلی، جوجه مرغ، غاز، بوقلمون، کبک، بلدرچین وحشی، سار، گنجشک، قرقاول، کبوتر، آهو، دل و قلوه و جگر سیاه.
ادویه جات:
گرم و خشک: آویشن، اکلیل کوهی، رازیانه(بادیان رومی)، برگ بو، پونه کوهی، جوز هندی، دارچین، زرد چوبه، زعفران، زنیان، کاکائو، گل پر، وانیل، سیاه دانه. و هل که کمی گرم و خشک است.
خیلی گرم و خشک: خردل، زنجبیل، زیره سبز و سیاه، فلفل سفید و سیاه، فلفل قرمز، میخک.
سرد و خشک: سماق.
تهیه و تنظیم: مریم ستاری
مطالب مرتبط:
1392/7/20