به دخت

 




مزاج غذاها

لازم دیدم این مطالب رو براتون بنویسم چون یک کدبانو از مزاج افراد خونه و همچنین طبیعت مواد مصرفی باید مطلع باشه تا غذاهایی رو که طبخ کنه که برای افراد خانواده مضر نباشه و باعث آزار نشه.

در آینده از مزاجهای گوناگون و خوراکیهای مفید و مضر برای هر طبع و علائم هر مزاج صحبت خواهیم کرد...

لبنیات:

سرد و تر: ماست، شیر، کره، سرشیر، خامه، لور، ماست چکیده و دوغ که خیلی سرد و تر میباشد.

سرد و خشک: پنیر، کشک، و قره قوروت که خیلی سرد و خشک است.

حبوبات و غلات:

گرم و خشک: نخود سیاه و سفید، دال عدس، لپه.

سرد و خشک:عدس، ارزن، ذرت، سنگک، ماش.

گرم و تر:لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا کشاورزی، گندم، لوبیا سویا، و لوبیا سفید و لوبیا چشم بلبلی که خیلی کم گرم و ترند.

سرد و تر: جو، برنج، باقالا، نخود فرنگی.

معتدل: چاودار(جوی دوسر)

مغزها:

گرم و خشک: بادام هندی، گردو، پسته، فندق، نارگیل، بادام کوهی، پسته کوهی، بذرک سیاه و قهوه ای، شاه دانه، و چلغوز که خیلی گرم و خشک است.

سرد و خشک: بلوط، شاه بلوط، خشخاش.

گرم و تر: بادام زمینی، کنجد، تخمه افتاب گردان، تخمه خربزه، تخمه طالبی، دست انبو، و بادام درختی که کمی گرم و تر است.

سرد و تر: تخمه کدو، تخمه هندوانه، گرمک.

ریشه ها:

گرم و خشک: ترب سیاه و سفید، پیاز، سیر، موسیر.

گرم و تر: شلغم، هویج، زردک؛ شقاقل(هویج بیابانی)، کلم قمری، و سیب زمینی ترشی که کمی گرم و تر است.

معتدل و کمی گرم: چغندر قند، چغندر قرمز.

سرد و تر: سیب زمینی.

سبزیجات:

گرم و خشک: کلم برگ، گل کلم، برکلی، تره فرنگی، شور، والک، شنبلیله، تربچه، پیازچه، شوید، کرفس، یونجه.

(خیلی گرم و خشک شامل:تره، جعفری، ترخون، سوسنبر)

(نسبتاً گرم و خشک: نعناع، شاهی)

(کمی گرم و خشک: کنگر، ریحان، کنگر فرنگی یا آرتیشو)

توتها و بذرهای ملین:

گرم و تر: توت سفید و سیاه، توت خشک، قدومه شیرازی، قدومه شهری(باغی)، تخم شربتی، بالنگو، تخم ریحان.

سرد و تر: شاه توت، توت فرنگی، تخم مرو، اسفرزه.

گرم و خشک: فرنجمشک.

خنک: خاکشیر، بارهنگ.

معتدل: تمشک.

صیفی جات:

گرم و تر: خربزه، دست انبو، کدو حلوایی.

گرم و خشک: فلفل دلمه ای، فلفل سبز، بی بر(نوعی فلفل ریز)، بادمجان.

سرد و تر: هندوانه، گرمک، گوجه فرنگی، کدو خورشتی، و خیار سبز که کمی سرد و تر است.

معتدل: خیار چمبر.

مرکبات:

سرد و تر: پرتقال، لیمو شیرین، دارابی، گریپ فروت، بالنگ(ترنج)، بکرایی، بیدخونی، لیموترش، کیوی، پرتقال مربایی، و نارنج که خیلی سرد و تر است.

سرد و خشک: نارنگی، لیمو عمانی.

میوه جات:

گرم و خشک: سیب، خرما، موز.

گرم و تر: گلابی، گیلاس، انگور، قیسی، زیتون رسیده، آناناس، پاپایا(خربزه درختی)، انبه.

سرد و تر: انار، آلبالو، آلو، آلو بخارا، شلیل، ذغال اخته، هلو.

سرد و خشک: گوجه سبز، آلو زرد، زالزالک، زیتون کال.

معتدل: به.

خنک: کنار(میوه درخت سدر).

گوشت ها:

گرم و خشک: شتر.

سرد و تر: گاو، گوساله، بز، ماهی ها، میگو، اردک، کله پاچه، سیرابی، جگر سفید.

خنک: جوجه خروس.

گرم و تر: گوسفند، مرغ محلی، جوجه مرغ، غاز، بوقلمون، کبک، بلدرچین وحشی، سار، گنجشک، قرقاول، کبوتر، آهو، دل و قلوه و جگر سیاه.

ادویه جات:

گرم و خشک: آویشن، اکلیل کوهی، رازیانه(بادیان رومی)، برگ بو، پونه کوهی، جوز هندی، دارچین، زرد چوبه، زعفران، زنیان، کاکائو، گل پر، وانیل، سیاه دانه. و هل که کمی گرم و خشک است.

خیلی گرم و خشک: خردل، زنجبیل، زیره سبز و سیاه، فلفل سفید و سیاه، فلفل قرمز، میخک.

سرد و خشک: سماق.

 

تهیه و تنظیم: مریم ستاری

 

مطالب مرتبط:

گیاهان دارویی

غذاهای متنوع وسالم با کدو

طرز تهیه بورانی بادمجان

خورشت آلو واسفناج

آموزش پخت خورشت فسنجان

 

 

 

1392/7/20



نظرات ارسال شده
saeede
سه شنبه 23 مهر 1392


سلام چقدر خوب همیشه دوست داشتم طبع موادی رو که روزمره استفاده میکنیم بدونم.با تشکر


0
0

ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 


کلمات کلیدی طبیعت مواد غذایی؛ خواص خوراکی ها؛ طبعیت سرد و گرم؛ آنچه هر کدبانو باید بداند؛ بانو نت؛ آشپزی ,


نام شما : ایمیل دوست شما :