به دخت

 




جایگاه نَسبی

دستورات دین مبین اسلام ما را به ارتباط با خویشاوندان امر می‌کند و از قطع آن به شدت منع می‌نماید. زن و شوهر باید در اندازه توان خود به این وظیفه عمل کنند. نکته‌ای که در این میان قابل تأمل است این که، خویشاوندان را می‌توان به دو گروه تقسیم کرد: یک گروه، افرادی عاقل و باایمان هستند که معمولاً برای زوج جوان مشکلی ایجاد نمی‌کنند، گروه دیگر افرادی جاهل و نادان هستند، که با رفتار و گفتار نامناسب برای زوج جوان مشکلاتی به وجود می‌آورند.

چه باید کرد؟

آیا ما اجازه داریم با این گروه قطع رابطه کنیم؟
آنچه از آموزه‌های دینی فهمیده می‌شود این است که در هیچ شرایطی به ما مجوز قطع صله رحم نمی‌دهد، ممکن است در شرایطی که ارتباط با آن‌ها ترس از گناه و مبتلا شدن به معصیت خدا را دارد، موظف باشیم ارتباط خود را، به طرز معقول و مناسب، برقرار نماییم. ولی در هیچ شرایطی اجازه نداریم قطع رابطه کنیم و در زندگی زناشویی عموماً زن یا مرد نسبت به خویشاوند همسرش که مراعات ادب را نمی‌کند، حساسیت بیشتری از خود نشان می‌دهند، و به همسر خود در مورد رفتار آن‌ها نسبت به او، اعتراض می‌کنند و گاهی همسر خود را به خاطر رفتار آن‌ها سرزنش می‌نمایند و این امر سبب دعوا و ناراحتی در زندگی مشترک می‌شود.
آیا انسان در مورد رفتار زشت خویشاوندان، مسؤول است؟
آیا به سادگی می‌توان رفتار زشت خویشاوندان را تغییر داد؟
پاسخ پرسش‌های فوق، منفی است. احتمال این که در بین خویشاوندان افراد بی‌ادب و نادان باشند وجود دارد که گاهی این نوع افراد از خویشاوندان نزدیک محسوب می‌شوند. ولی نکته مهم آن است که آیا همسر در مورد رفتار نامناسب وابستگانش مقصر است؟ اگر او بی‌تقصیر است، پس چرا در مورد رفتار نامناسب خویشاوندانش مورد سرزنش واقع می‌شود؟
همسر شما چقدر توانایی و اختیار دارد که رفتار خویشاوند خود را تغییر دهد؟ روان‌شناسان بر این باورند که تغییر رفتار انسان‌ها به سادگی امکان‌پذیر نیست، زیرا در شکل‌گیری شخصیت هر کس عوامل گوناگون دخیل بوده که باید برای تغییر رفتار آن عوامل را تغییر داد و یا کنترل کرد و این کار ساده‌ای نیست. آیا این عاقلانه است که برای رفتار نامناسب خویشاوند همسرم، رابطه‌ی عاطفی خودم را با او سست کنم؟
وظیفه داریم خویشاوندان خود و همسر خود را محترم بشماریم و رابطه با آن‌ها را قطع نکنیم، توجه به این موضوع باید جزء برنامه‌های اصلی زندگی ما باشد. بدون تردید آثار این اقدام قبل از هر چیز دیگر به زندگی مشترک ما برمی‌گردد و زندگی را شیرین می‌کند. به علاوه این که صله رحم برکات دنیوی و اخروی فراوان برای انسان داشته که باید آن را مهم‌ترین پشتیبان زندگی خود تلقی نماییم. بنابراین تصمیم بگیریم اصول زیر را رعایت کنیم:
1- خویشاوندان همسر خود را به هر شکلی که باشند بپذیریم و فقط برای عشق و علاقه به همسر خود، به آن‌ها احترام بگذاریم.
2- از کوتاهی‌ها و تقصیرهای ایشان چشم‌پوشی کنیم.
یک بار دیگر به آثار اجرای اصول فوق بیندیشید، تصور کنید زن برای علاقه به شوهر خود به تمام خویشاوندان همسرش احترام می‌کند، شوهر نیز برای علاقه و عشق به زنش همین کار را می‌کند.
آیا علاقه و عشق این زوج نسبت به یکدیگر مستحکم‌تر نمی‌شود؟!
منبع:
با مشکلات همسرم چه کنم؟، حسن ملکی، انتشارات حدیث راه عشق.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 


کلمات کلیدی صله رحم , رفتار زشت خویشاوندان , جایگاه نسبی , ارتباط با خویشاوندان , خویشاوندان ,


نام شما : ایمیل دوست شما :