به دخت

 




کدام یک از وسایل پخت و پز بهینه تر هستند؟

وسايل پخت پز به دليل حداكثر گرمايي كه توليد مي كنند در رده بزرگترين مصرف كنندگان انرژي در خانه قرار دارند. اگر شما در منطقه اي گرم زندگي مي كنيد، پخت و پز مي تواند هزينه هاي انرژي را بالا ببرد، زيرا افزايش گرما سبب مي شود كه دستگاه تهويه مطبوع در شرايط سخت تري به كار خود ادامه دهد.

 

 

وسايلي با بازدهي بيشتر مي توانند به كم كردن هزينة انرژي كمك كنند، همچنين، به جز مايكرويو، فناوريهاي جديد پخت و پز نتيجه اي در راه صرفه جويي در مصرف انرژي نداشته اند. بر خلاف بيشتر وسايل ديگر، اجاقها، فِرها، و دستگاههاي خوراك پزي پاسخگوي حداقل استانداردهاي راندمان دولتي نيستند، و سازندگان بيشتر تمايل دارند روي زيبايي و راحتيِ تميز كردن دستگاهها تمركز كنند تا راندمان انرژي!

پخت و پز با گاز    

اجاقهاي خوراك پزي     

اجاقها       

مايكروويوها 

ديگر وسايل پخت و پز    

 

 

 

 

 

 

پخت و پز با گاز    

 پخت و پز با گاز چندين مزيت دارد كه نخستينِ آنها راندمان است. دستگاههاي خوراك پزي و اجاقهاي گازي، انرژي بسيار كمتري نسبت به دستگاههاي مشابه برقيشان مصرف مي كنند، زيرا اين سوخت به طور مستقيم براي پختن استفاده مي شود؛ اما براي نيرودهي به يك وسيلة برقي، اين سوخت ابتدا بايد در نيروگاه به برق تبديل گردد و سپس با طي مسافتي طولاني به محل مورد نظر انتقال يابد، به ويژه اينكه براي توليد يك واحد برق، به سه يا چهار واحد سوخت نياز است.

به كارگيري يك وسيلة گازي هزينه اي كمتر از نصف هزينه يك وسيلة برقي دارد كه براي آن به جاي يك شمعك، احتراق الكتريكي در نظر گرفته شده است. شمعك تنها بخش بسيار كوچكي از گاز را مي سوزاند،در واقع تنها در لحظه اول احتراق با كمك شمعك جريان الكتريسيته آتش توليد مي كند و در بقيه مدت احتراق گاز است كه مي سوزد و از انرژي الكتريسيته استفاده نمي شود. انرژي الكتريسيته كه شمعك ها استفاده مي كنند در يك خانوادة متوسط تقريباً برابر با همان حجم از گاز است كه واقعاً براي پختن مصرف مي گردد. (خاموش كردن شمعك ها كار دشواري نيست، اما به دلايل امنيتي اين كار را پيشنهاد نمي كنيم). اكثر اجاقها و دستگاههاي خوراك پزي پيشرفته داراي جرقة الكتريكي هستند، و استانداردهاي دولتي انرژي، به كارگيري اين وسيله را در تمام مدلها ضروري مي دانند. البته تعرفه برق در تمامي كشورها يكي نيست، ولي براي كشوري مانند ايران مصرف گاز طبيعي بسيار ارزان تر از انرژي الكتريسيته است و اگر رعايت مسائل ايمني در بخارها و دستگاههاي گرم كننده گازي بخوبي انجام شود، خيلي بهتر است كه از سيستم گازي استفاده شود تا اينكه از سيستم برقي.

 

بعلاوه، كنترل دستگاههاي گازسوز، آسانتر از دستگاههاي مشابه برقي است و كارِ گرم كردن تاوه هاي داراي كفِ گرد را بهتر انجام مي دهند.

گرايش كمتر به پخت و پز با گاز به دليل خطراتي است كه اين كار به همراه دارد، از موارد قابل توجه مي توان به قابليت خود اشتعالي گاز و خطراتي كه گازهاي توليد شده بر اثر احتراق براي سلامتي انسان دارند، اشاره كرد.

 

دستگاههاي گازي نياز به تهوية هوا به بيرون دارند (به گردش در آوردن هوا توسط يك پروانة تهويه كافي نيست)، و اگر خانة شما براي صرفه جويي در انرژي به خوبي نفوذناپذير شده باشد اين مورد ضرورت بيشتري پيدا مي كند. متأسفانه، هواي گرم توسط هود آشپزخانه يا هواكش داراي جريان رو به پايين، با هواي سرد بيرون تعويض مي گردد كه بار اضافي روي سيستم گرمايش منزل ايجاد مي كند و خطر جريان معكوس، از اجاق و محل سوختن گاز را افزايش مي دهد. بعضي از فن هاي موجود در بازار براي جبران اين نقيصه، از هواي تصفيه شده استفاده مي كنند؛ در غير اينصورت، مطمئن باشيد كه فن شما براي انجام كار خود، به اندازة كافي قدرتمند نيست.

 




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :