- آخرین مطالب
-
همسرونه
- منابع
- کلبه خوشبختی
- عاشقانه ها
- همسران آسمانی
- معاشرت
- مهارت هاي ارتباطي همسران
- وظايف مشترک همسران
- آرايش و زيبايي
- با مشکلات همسرم چه کنم؟
- حقوق واجب زوجين نسبت به يکديگر
-
دخترونه
- داستان
- پله پله تا خدا
- خانه دوست كجاست؟
- خانه ای برای دو نفر
- عفاف و پاکدامني
- مد
- نامه های دخترونه
- بلوغ و مسائل جنسي
- سينما
- موسیقی
- سلامت و زيبايي
- مسيرهاي قلابي
- موبايل
- باشگاه ورزشي
- بروز باشيد!
- درس ومشق
-
مادرونه
- موبايل
- رايانه
- ازدواج فرزندان
- من و پسرم
- من و دخترم
- من و کودکم
- فرزندآوري
- معرفی کتاب
-
خانوم خونه
- هنر
- آرايش و زيبايي
- باغباني در خانه
-
آشپزي و خانه داري
- نکات خانه داري
-
آشپزی
- سفره آرايي
- غذا هاي فصلي
- فوت کوزه گری(نکات ظریف آشپزی)
- انواع خورش
- انواع غذاهای دریائی
- انواع پلو
- انواع پیتزا وساندویچ
- انواع غذا با گوشت پرندگان
- انواع غذای کودکان
- انواع ماکارونی
- انواع کوکو کتلت و دلمه
- انواع غذاهای گیاهی
- سالاد
- سس و ترشی
- بستني و نوشیدنی
- کیک و شیرینی
- انواع سوپ وآش
- دسر و مربا
- انواع غذا با گوشت قرمز
- مهارت هاي زندگي
- خیاطی
- مدیریت خانه
- مدیریت تغذیه
- چيدمان و دكوراسيون
-
جامعه
- منابع
- منشور حقوق و مسئولیت های زن در نظام اسلامی
- زن و فعاليت هاي اقتصادي
- ارتباط زن و مرد در جامعه
- حضور زن در اجتماع
- من فمینیستم پس هستم!!!
- بانوانی که کاش زودتر می شناختم شان ...
- زن و ستم تاریخی
- جامعه شناسي و اشتغال زنان
- ماجرای زنان از 1300 سال پیش...
- زن از نگاه اندیشمندان غربی
- چراغ راه ....
- يادداشتي درباره مطالب
- زن در ادیان دیگر
- زنان وتحصیل
- کاریکاتور
- احکام
- حقوق خانواده
- پزشكي سلامت
- نگارخانه
- كودكان بانونت
- پیشنهاد هفته
- مهدویت
-
ويژه نامه ها
- ويژه نامه روز خانواده 1391
- حجاب
- ویژه نامه رمضان1390
- ويژه نامه هفته ي دفاع مقدس1390
- ويژه نامه روز دختر1390
- ويژه نامه غدير
- آموزش غذای نذری
- ويژه نامه محرم1390
- توصیه های تابستانی
- ويژه نامه شعبان 1391
- ويژه نامه نوروز1391
- ويژه نامه روز جوان1391
- ويژه نامه هفته جهاني شير مادر
- ويژه نامه روز دختر1392
- ويژه نامه رمضان1391
- ويژه نامه عيد فطر1391
- ویژه نامه روز کودک
- سالروز ازدواج حضرت زهرا (س)و حضرت علي(ع)
- روز نوجوان1391
- ويژه نامه محرم 1391
- ویژه نامه روز جوان 1392
- ويژه نامه رمضان 1392
- اخبار
کدام یک از وسایل پخت و پز بهینه تر هستند؟
وسايل پخت پز به دليل حداكثر گرمايي كه توليد مي كنند در رده بزرگترين مصرف كنندگان انرژي در خانه قرار دارند. اگر شما در منطقه اي گرم زندگي مي كنيد، پخت و پز مي تواند هزينه هاي انرژي را بالا ببرد، زيرا افزايش گرما سبب مي شود كه دستگاه تهويه مطبوع در شرايط سخت تري به كار خود ادامه دهد.
وسايلي با بازدهي بيشتر مي توانند به كم كردن هزينة انرژي كمك كنند، همچنين، به جز مايكرويو، فناوريهاي جديد پخت و پز نتيجه اي در راه صرفه جويي در مصرف انرژي نداشته اند. بر خلاف بيشتر وسايل ديگر، اجاقها، فِرها، و دستگاههاي خوراك پزي پاسخگوي حداقل استانداردهاي راندمان دولتي نيستند، و سازندگان بيشتر تمايل دارند روي زيبايي و راحتيِ تميز كردن دستگاهها تمركز كنند تا راندمان انرژي!
پخت و پز با گاز
اجاقهاي خوراك پزي
اجاقها
مايكروويوها
ديگر وسايل پخت و پز
پخت و پز با گاز
پخت و پز با گاز چندين مزيت دارد كه نخستينِ آنها راندمان است. دستگاههاي خوراك پزي و اجاقهاي گازي، انرژي بسيار كمتري نسبت به دستگاههاي مشابه برقيشان مصرف مي كنند، زيرا اين سوخت به طور مستقيم براي پختن استفاده مي شود؛ اما براي نيرودهي به يك وسيلة برقي، اين سوخت ابتدا بايد در نيروگاه به برق تبديل گردد و سپس با طي مسافتي طولاني به محل مورد نظر انتقال يابد، به ويژه اينكه براي توليد يك واحد برق، به سه يا چهار واحد سوخت نياز است.
به كارگيري يك وسيلة گازي هزينه اي كمتر از نصف هزينه يك وسيلة برقي دارد كه براي آن به جاي يك شمعك، احتراق الكتريكي در نظر گرفته شده است. شمعك تنها بخش بسيار كوچكي از گاز را مي سوزاند،در واقع تنها در لحظه اول احتراق با كمك شمعك جريان الكتريسيته آتش توليد مي كند و در بقيه مدت احتراق گاز است كه مي سوزد و از انرژي الكتريسيته استفاده نمي شود. انرژي الكتريسيته كه شمعك ها استفاده مي كنند در يك خانوادة متوسط تقريباً برابر با همان حجم از گاز است كه واقعاً براي پختن مصرف مي گردد. (خاموش كردن شمعك ها كار دشواري نيست، اما به دلايل امنيتي اين كار را پيشنهاد نمي كنيم). اكثر اجاقها و دستگاههاي خوراك پزي پيشرفته داراي جرقة الكتريكي هستند، و استانداردهاي دولتي انرژي، به كارگيري اين وسيله را در تمام مدلها ضروري مي دانند. البته تعرفه برق در تمامي كشورها يكي نيست، ولي براي كشوري مانند ايران مصرف گاز طبيعي بسيار ارزان تر از انرژي الكتريسيته است و اگر رعايت مسائل ايمني در بخارها و دستگاههاي گرم كننده گازي بخوبي انجام شود، خيلي بهتر است كه از سيستم گازي استفاده شود تا اينكه از سيستم برقي.
بعلاوه، كنترل دستگاههاي گازسوز، آسانتر از دستگاههاي مشابه برقي است و كارِ گرم كردن تاوه هاي داراي كفِ گرد را بهتر انجام مي دهند.
گرايش كمتر به پخت و پز با گاز به دليل خطراتي است كه اين كار به همراه دارد، از موارد قابل توجه مي توان به قابليت خود اشتعالي گاز و خطراتي كه گازهاي توليد شده بر اثر احتراق براي سلامتي انسان دارند، اشاره كرد.
دستگاههاي گازي نياز به تهوية هوا به بيرون دارند (به گردش در آوردن هوا توسط يك پروانة تهويه كافي نيست)، و اگر خانة شما براي صرفه جويي در انرژي به خوبي نفوذناپذير شده باشد اين مورد ضرورت بيشتري پيدا مي كند. متأسفانه، هواي گرم توسط هود آشپزخانه يا هواكش داراي جريان رو به پايين، با هواي سرد بيرون تعويض مي گردد كه بار اضافي روي سيستم گرمايش منزل ايجاد مي كند و خطر جريان معكوس، از اجاق و محل سوختن گاز را افزايش مي دهد. بعضي از فن هاي موجود در بازار براي جبران اين نقيصه، از هواي تصفيه شده استفاده مي كنند؛ در غير اينصورت، مطمئن باشيد كه فن شما براي انجام كار خود، به اندازة كافي قدرتمند نيست.