به دخت

 




نحوه نگه داري تنقلات نوروزي

نگهداري ميوه

یکی از مشکلاتی که معمولا مردم در شب عید با آن مواجه اند خرید زیاد میوه و تغییر رنگ پیدا کردن برخی میوه‌ها مثل موز با گذر زمان، پلاسیده شدن یا لیز شدن پوست آنها یا رسیدن بیش از حد و کپک زدن‌شان به ویژه در مرکبات است.

برای پیشگیری از این موضوع چند راهکار ساده به شما پیشنهاد می‌کنیم اما قبل از آن از شما می‌خواهیم تا حد ممکن میوه را به مقدار کم و تازه‌تر خریداری کنید.

 

شاید به نظر شما ایده‌آل‌ترین مکان برای نگهداری میوه‌ها یخچال باشد، درحالی که همیشه این‌طور نیست. یک مکان مناسب برای نگهداری و ذخیره میوه مکانی خشک، خنک و به دور از نور آفتاب است.این فضا می‌تواند کشوی مخصوص میوه در یخچال یا یک سبد در زیر زمین شما باشد.
توجه به این نکته ضروری است که برخی میوه‌ها نسبت به سرما حساس‌اند و در این دما خراب می‌شوند.
از جمله‌ میوه‌های حساس به سرما می‌توان به میوه‌های مناطق گرمسیری مثل موز، آناناس، انبه، خربزه و برخی مرکبات اشاره کرد. بهترین مکان برای نگهداری این نوع از میوه‌ها فضایی در آشپزخانه، اتاق نشیمن یا ظرفی روی میز ناهارخوری است.

برعکس میوه‌هایی مثل توت‌فرنگی، انگور و هلو را باید در فضای خنک یخچال نگه داشت.

برخی میوه‌ها خیلی سریع خراب و فاسد می‌شوند.

به همین دلیل یا باید آنها را طی 3 تا 4 روز مصرف کرد یا فورا آنها را به شکل مربا درآورد یا فریز کرد. از جمله این میوه‌ها می‌توان به هلو، توت‌فرنگی و انگور اشاره کرد.

اگر قصد دارید برای شب سال نو و چند روز دید و بازدید عید میوه تهیه کنید، توصیه می‌شود میوه‌های بادوامی مثل سیب، گلابی، خیار یا مرکبات بخرید یا اگر قصد مصرف دیگر انواع میوه را دارید آن را به مقدار زیاد خریداری نکرده و به اندازه مصرف 2 تا 3 روز از آن تهیه کنید.

میوه‌ها را جدا از هم بگذاریدیکی از مسایلی که معمولا آسیب رسیدن سریع‌تر میوه‌ها و فساد زودتر آنها می‌شود نگهداری انواع میوه در کنار هم است. جالب است بدانید برخی میوه‌ها گازی به نام اتیلون آزاد می‌کنند که می‌تواند سبب رسیدن سریع میوه‌های دیگر و در نتیجه کاهش زمان نگهداری و مصرف آنها شود.

مثلا اگر کیوی را در کنار سیب بگذارید، به سرعت نرم می‌شود.

توصیه ما این است که میوه‌هایی مثل موز، هلو، گلابی، سیب، آلو، گوجه، شلیل و زردآلو را کنار کیوی، طالبی و خربزه قرار ندهید.

بهترین مکان برای نگهداری کیوی کنار سیب‌زمینی می‌تواند باشد.تماس میوه‌ها با هم مشکل‌آفرین است در صورتی که شما به اندازه کافی فضا در اختیار دارید توصیه می‌کنیم ابتدا پس از خرید، میوه‌ها را برحسب درجه رسیدگی و سفتی یا نرمی آنها دست‌چین کنید و بعد در ظرفی آنها را به کمک برگه‌های کاغذ جدا از هم بچینید. این ترفند به آن علت است که اگر یک میوه دچار کپک یا پوسیدگی شود می‌تواند به راحتی فساد را به سایر میوه‌های همسایه خود انتقال دهد. حین دست‌چین کردن هم مواظب باشید میوه‌ها را با نوک انگشتان فشار ندهید تا آسیب نبینند.

حتما میوه را با کف دست گرفته و به آرامی از طرف دیگر انتقال دهید. هر میوه که لک مشکوکی دارد را نیز در دسترس بگذارید تا سریع‌تر مصرف شود.محیط خشک، خنک و با تهویه الزامی استحتی میوه‌هایی مثل کیوی که نیاز به دمای خیلی خنک یخچال ندارند را باید در محیط‌های خشک، بدون رطوبت، دور از نور آفتاب و محیطی که هوا در آن جریان دارد نگهداری کرد تا گاز اتیلن بتواند جابه‌جا شده و تجمع آن در یک فضا سبب فساد میوه نشود.

 

نگهداري از آجيل

آجيل و خشكبار معمولا در ماه مرداد و شهريور به عمل مي‌آيد. آن را خام نگه مي‌دارند و اگر هوا گرم باشد براي نگهداري آن حتما به سردخانه نياز است.

خشكبار خام را به تدريج بين عرضه‌كنندگان پخش مي‌كنند و آنها نيز آن را با توجه به ميزان فروش و استقبال مشتري كم كم بو مي‌دهند و به فروش مي رسانند. اگرچه آجيل خام را مي‌شود تا يكي، دو سال در شرايط سردخانه اي نگه داري كرد، اما آجيل بوداده را بهتر است ظرف چند هفته مصرف كنيد. گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزايش مي‌دهد و مي‌تواند باعث فاسد شدن آجيل شود. به همين دليل است كه شرايط نگه داري آجيل‌ها اهميت زيادي پيدا مي كند.

اگر آجيل نوروزي تان زياد آمد و خواستيد آن را براي استفاده‌هاي بعدي كنار بگذاريد، سعي كنيد آجيل را با پوست درون ظرف‌هاي دربسته قرار بدهيد.

البته در اين حالت هم نمي‌توانيد آجيل را بيشتر از ۶ماه داخل يخچال نگه داري كنيد. اما در همين شكل مي‌توانيد آنها را براي ۱سال و در فريزر منزل نگه داري كنيد. به خاطر داشته باشيد كه اگر آنها را از پوست شان جدا كنيد، چيزي بيشتر از دو هفته تازه نمي‌مانند البته به شرطي كه آنها را در يك محل خشك و خنك قرار داده باشيد.


شيريني

شیرینی مصرفی خود را از مراکز فروش مجاز خریداری کنید، در خرید شیرینی به بسته بندی آن توجه کنید و شیرینی های تر را حتما در يخچال نگهداری کرده و درب جعبه شیرینی را نیز برای حفظ بهداشت باز نگذارید بسته بندی های شیرینی باید دارای مجوزهای وزارت بهداشت بوده و علامت استاندارد داشته باشد. همچنین مشخصات قنادی اعم از نام، نشانی و حتی آرم مخصوص آن قنادی بر روی بسته بندی درج شده باشد. از خرید شیرینی از دست ‌فروش ‌ها خودداری کرده و این مواد را از محل‌ های مشخص و قنادی‌ های دارای مجوز تهیه کنید.

تازه نگه داشتن شیرینی

تازه نگه داشتن شیرینی هم در بعضی وقت‌ها به ویژه جشن‌ها و مهمانی‌ها اهمیت پیش‌تری پیدا می‌کند. برای آن که شیرینی‌های تهیه شده با سفیدۀ تخم‌مرغ، مانند شیرینی نارگیلی، گردویی و از این قبیل، تازه بماند، ظرف شیرینی را داخل یک نایلون بزرگ‌تر از ظرف قرار دهید و کنار ظرف، یک دانه پرتقال، نارنگی یا دیگر مرکبات قرار دهید؛ البته توجه داشته باشید که میوه با شیرینی‌ها تماس پیدا نکند که باعث تر شدن آن‌ها شود.

اگر شیرینی را در جعبه نگه می‌دارید، میوه را در کاسۀ کوچکی بگذارید و درون جعبۀ شیرینی قرار دهید.

 




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :