به دخت

 




بلوغ جنسی


از مهم‌ترین و جدّی‌ترین مشکلاتی که در سنین نوجوانی پیش می‌آید، مسأله میل جنسی است. این میل در دوران کودکی حالت خفته دارد و به تدریج آشکار می‌شود و در سن بلوغ با تحولی ناگهانی خود را می‌نمایاند و نقشی مؤثر در زندگی نوجوانان بازی می‌کند.

در دوران نوجوانی هورمون‌های تستوسترون، استروژن، پروژسترون و آندروژن نقش مهمی را در رشد نوجوان و ظهور بلوغ جنسی ایفا می‌کنند. هورمون تستوسترون همراه با آندروژن در پسران باعث ظهور صفات مردانه و هورمون‌های استروژن و پروژسترون در دختران باعث ظهور صفات زنانه می‌گردند. هر نوجوان به طور طبیعی به بلوغ جنسی و جسمی دست می‌یابد و همزمان تغییرات چشمگیری در قد، وزن و سایر اندام‌های بدن وی صورت می‌گیرد. در دختران بلوغ جنسی از حدود 9 تا 10 سالگی آغاز و نهایتاً تا 16 سالگی ادامه می‌یابد و در پسران تظاهرات بلوغ معمولاً بین 11 تا 12 سالگی آغاز و تا 18 سالگی و در بعضی مواقع تا 20 سالگی ادامه می‌یابد.
نوجوان تازه‌بالغ تمایلات قوی و نامعلومی را احساس می‌کند که او را به سوی جنس مخالف کشانده و آشفته می‌سازد. او بیداری و رشد تمایلات جنسی دارد ولی هدف ندارد و چون غریزه‌ی جنسی کاملاً زیرزمینی است، جهت‌یابی آن با کورمالی انجام می‌شود و در افراد محجوب و کمرو نوعی اضطراب و گیجی ایجاد می‌کند.
اگر این میل کنترل نشود تمام توجه نوجوان را به سوی خود جلب می‌کند و او را از درس و فعالیت بازمی‌دارد و روز به روز با انحرافات جدیدتری آشنا می‌کند و چه بسا در سراشیبی سقوط و تباهی قرار می‌دهد. شدت این میل در پسران بیشتر از دختران است و به همین علّت آسیب‌پذیری آنها بیشتر است.

 در دختران جنبۀ عاطفی یا روانی و در پسران جنبۀ غریزی و شهوانی این میل قوی‌تر است. راه‌حل سالم و طبیعی برای این مسأله، ازدواج است، امّا چون در سنین نوجوانی معمولاً امکان ازدواج فراهم نیست، خانواده باید روشی را در پیش گیرد که تا حدّ ممکن از بروز آسیب‌ها جلوگیری شود.



نظرات ارسال شده
پنجشنبه 12 آبان 1390


عالی مثل همیشه


0
0

ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :