به دخت

 




سوپ وآش

مخصوص ماه رمضان

 

 

 

 

 

 

 

 

حلیم

 

مواد لازم ( برای 12-10 نفر ) :

 

مغز ران بی استخوان      یک کیلو

گندم    یک کیلو

پیاز متوسط    4 عدد

کره   100 گرم

آب  5 لیوان

نمک  یک قاشق مربا خوری

شکر و دارچین    به میزان دلخواه

طرز تهیه:

گندم را پاك كرده و از یك روز قبل خیس كنید. گوشت را چند قطعه كرده و با پیاز درسته ، گندم خیس خرده و آب با شعله ملایم بپزید تا آب آن تقریبا به خُردش رود. گوشت ، گندم و پیاز را یك بار چرخ كنید و دوباره به قابلمه ریخته و كره را به آن اضافه كنید. در حین پختن حلیم بایستی مرتب و پیوسته آن را هم بزنید. در حدود 6-5 دقیقه آن را روی حرارت ملایم تفت دهید . روی آن را با شكر و دارچین تزیین كنید.

با گوشت بوقلمون و مرغ هم می توان حلیم پخت.

 

نکات تغذیه ای:

گندم از گروه غلات است.غلات به ویژه غلات سبوس دار دارای خواص زیادی هستند.

فیبر موجود در غلات سبوس دار باعث سلامت بهتر قلب و كاهش بیماری های قلبی می شود كه به دلایل زیر است:

كاهش كلسترول خون  - كاهش فشار خون – كنترل قند خون و كاهش احتمال لخته شدن خون.

همچنین فیبر موجود در سبوس غلات برای پیشگیری از یبوست ، سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست.

غلات سبوس دار درای خاصیت ضد انگلی هستند و نیز از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریك پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی جلوگیری می كنند.

 

 

طرز تهیه آش دوغ

مواد لازم برای 6 نفر:
گوشت چرخ کرده=300 گرم
پیاز=2 عدد
آرد برنج=نصف لیوان
تخم مرغ=2 عدد
سبزی(تره،گشنیز و سیر)=1 کیلو
نخود و لوبیای پخته=2 لیوان
برنج=نصف لیوان
دوغ=4 کیلو
روغن،نمک و فلفل=بمیزان لازم
پیاز داغ=2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
گوشت را با نمک،فلفل و پیاز مخلوط می کنیم و بشکل قلقلی ریز درمی آوریم. سپس در کمی روغن تفت می دهیم. دوغ را با آرد برنج، برنج و تخم مرغ مخلوط می کنیم و روی اجاق می گذاریم و مرتب هم می زنیم(برای اینکه نبرد).
وقتی مخوط جوش آمد سبزی،پیاز داغ،کوفته ریزه،نخود و لوبیا را (در صورت تمایل)اضافه می کنیم و همراه فلفل فراوان می گذاریم تا آش جا بیفتد. روی آن را با فلفل،روغن و پیاز داغ تزئین می کنیم. این آش را بدون نخود و لوبیا هم می توان پخت ولی در پخت سنتی این غذا بیشتر از نخود به تنهایی استفاده می شود.

 

 

 

سوپ قارچ با سس سفيد

مواد لازم:
قارچ خرد شده=1 ليوان
آرد سفيد=3 قاشق غذاخوري
پياز ريز شده=1 عدد
كره=25 گرم
نمك و فلفل=به مقدار لازم
عصاره مرغ مگي=1 قرص
شير=4 ليوان
خامه زده شده=1 ليوان(در صورت تمايل)

 

 

طرز تهيه:
1. پيازها در كره كمي سرخ كرده تا طلايي رنگ شود.
2. قارچ هاي خرد شده را به همراه ادويه به آن اضافه كرده تا زمانيكه طلايي رنگ شود سپس عصاره مرغ مگي به همراه آرد را به مواد اضافه كرده هم بزنيد.
3. شير را به مواد اضافه كرده و هم بزنيد تا آرد در شير حل شود سپس بگذاريد مواد روي حرارت ملايم بماند تا زمانيكه كمي غليظ شود.
4. در آخر خامه زده شده را به مواد اضافه كرده هم بزنيد.
5. سوپ را در ظرف ريخته روي آن را با قرچ خرد شده كه كمي تفت داده ايد تزئين كنيد.

 

 

شله زرد

 

 

 

مواد لازم  :

  ۲   پیمانه برنج خیسانده 

۴-۵پیمانه شکر

یک چهام پیمانه گلاب

به مقدار دلخواه خلال بادام

۵۰گرم کره

اندکی دارچین ساییده

زعفران ساییده و دم کرده

نمک


روش پخت :
شله زرد را باید با برنج ایرانی اعلا درست کرد گذشته از عطر و مزه حتی ریخت و قد برنج در کیفیت شله زرد تاثیر دارد برای تهیه شله زرد به مقدار زیاد اندازه های دستور زیر را می توانید در هر رقمی که بخواهید ضرب کنید.

برنج خیسانده را با ۲ لیتر اب و اندکی نمک در دیگ بریزید و روی اتش تیز به جوش بیاورید کف برنج را بگیرید اتش را کم کنید و بگذارید برنج بجوشد تا اب برنج غلیظ شود و دانه های برنج حالت بلوری پیدا کند گاهی هم بزنید تا دیگ ته نگیرد در اغاز جوش اندکی زعفران به برنج بزنید تا در جریان پخت مغز برنج رنگ بگیرد شکر را اضافه کنید و از این پس مرتب هم بزنید. اگر شله سفت شد کمی اب جوش اضافه کنید و هم بزنید توجه داشته باشید که شله زرد پس از سرد شدن سفت تر می شود

مقداری زعفران دم کرده را کم کم به شله اضافه کنید و هم بزنید تا شله به رنگی که می خواهید در اید.سپس گلاب را اضافه کنید و هم بزنید.بعد از ان خلال بادام را اضافه کنید. و هم بزنید.

سفتی شله باید به درجه ای برسد که اگر یک قاشق از ان را روی بشقاب بریزید راه نیفتد. در این هنگام کره را اضافه کنید و هم بزنید سپس در دیگ را ببندید و بگذارید شله حدود ۱ ساعت روی انش بسیار کم بپزد تا دم بکشد و جا بیفتد . بعد ان باز هم بزنید تا ته نگیرد و با قاشق چوبی طوری هم بزنید که دانه های برنج خوب له شود .

شله زرد را در ظرف باز بکشید و بگذارید خنک شود سپس روی ان را با دارچین و خلال بادام و پسته تزییت کنید و در یخچال بگذارید تا سرد شود.

برای ان که رنگ زعفران به جسم برنج برود برنج را یک روز پیش با اندکی زعفران می خیسانند.

مقدار شکر شله زرد را می توان بر حسب ذائقه کم یا زیاد کرد باید در نظر داشت که شله زرد داغ اندکی شیرین تر به نظر می اید

 

 




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :