به دخت

 




برخورد با 2 رزيدنت به دليل كوتاهي در پذيرش طلبه ناهي از منكر

برخورد با 2 رزيدنت به دليل كوتاهي در پذيرش طلبه ناهي از منكر خبرگزاري فارس: رئيس كميته ويژه وزير بهداشت براي پيگيري علت پذيرش نشدن طلبه جوان در بيمارستانها گفت: 2 دستيار تخصصي (رزيدنت) در بيمارستان طالقاني و شهداي تجريش به علت قصور در پذيرش نكردن طلبه ناهي از منكر از يكسال تحصيل محروم شدند اما در مورد بقيه بيمارستان‌ها تخلفي محرز نشد. سجاد رضوي، مدير كل نظارت بر درمان وزارت بهداشت و سرپرست كميته ويژه رسيدگي به پرونده علي خليلي‌ طلبه ناهي از منكر كه از سوي وزير بهداشت منصوب شده است، در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با تشريح روند رسيدگي به اين پرونده گفت: متأسفانه اين پرونده به علت حاشيه‌هايي كه پيدا كرده از حالت عادي خارج شده است.

وي افزود: اتفاقي كه افتاده اين است كه اين طلبه جوان بعد از حادثه مضروب شدن با چاقو از ناحيه گردن كه منجر به بريده شدن رگ گردنش شده بود به بيمارستان تهرانپارس منتقل شد. اين بيمارستان تلاش‌هايي را براي كاهش خونريزي انجام داد اما به علت نبود امكانات و متخصص مربوط اعلام كرد كه بيمار بايد به يك بيمارستان ديگر منتقل شود.

وي گفت: بر اساس گزارش ما مسئولان اين بيمارستان با 2 يا 3 بيمارستان هم تماس گرفته‌اند تا اين بيمار را ارجاع دهند اما موفق به گرفتن پذيرش نشده‌اند تا اينكه با ستاد هدايت دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي (ستاد مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي) تماس مي‌گيرند كه مسئول جواب دهنده اعلام مي‌كند كه بيمار بايد در بيمارستان شهداي تجريش بستري شود.

وي ادامه داد: اما ظاهراً بعد از تماس با اين بيمارستان رزيدنتي كه در آن زمان حضور داشته و ظاهراً رزيدنت سال پايين بوده گفته كه تخت ICU نداريم و بيمار را پذيرش نكرده است با اورژانس بيمارستان طالقاني نيز تماس گرفته شده و رزيدنت سال پايين (دانشجوي سال اول يا دوم تخصصي) كه مسئول بخش بوده به بيمار پذيرش نداده است.

رضوي گفت: اكنون رزيدنت (دانشجوي دستياري تخصصي) بيمارستان شهدا كه با وجود دستور ستاد مديريت حوادث دانشگاه بايد بيمار را پذيرش مي‌كرده و اين كار را نكرده تخلفش محرز است و بر اساس حكم كميته ويژه وزير بهداشت براي رسيدگي به اين پرونده يكسال از آزمون ارتقاي دستياري محروم مي‌شود. محروميت از آزمون ارتقا به معناي يك سال تعويق در تحصيل اين دستيار تخصصي از تحصيل است.

وي افزود: رزيدنت بيمارستان طالقاني نيز كه از پذيرش اين بيمار اورژانسي سرباز زده است يكسال از تحصيل محروم مي‌شود و مسئول پاسخ دهنده در ستاد هدايت دانشگاه نيز كه موضوع را پيگيري نكرده تا به سرانجام برساند تذكر كتبي گرفت.

سرپرست كميته ويژه رسيدگي به پرونده پذيرش نشدن طلبه ناهي از منكر ادامه داد: در مورد بيمارستان حضرت رسول(ص) نيز گزارش ما حاكي است كه مسئول اورژانس پاسخ دهنده، به بيمار پذيرش داده است اما علي رغم مساعدت براي پذيرش، بيمار به اين بيمارستان ارجاع نشده است و به بيمارستان خصوصي عرفان منتقل شده است بنابراين قصوري هم از سوي بيمارستان حضرت رسول(ص) محرز نشده است.

وي گفت: در مورد بقيه بيمارستانهايي كه تا 26 بيمارستان نامبرده شده است اطلاعات ما اين بوده كه يا با يك موتورسوار و بدون حضور بيمار براي پذيرش مراجعه شده يا با تلفن گوياي بيمارستان تماس گرفته شده در حالي كه پذيرش موتوري در بيمارستانها نداريم.

رضوي در پاسخ به اين پرسش فارس كه آيا اگر اطرافيان يك بيمار براي اطمينان از پذيرش شدن بيمارشان مراجعه كنند و بعد بخواهند بيمار اورژانسي را بياورند بيمارستان پذيرش نمي‌دهد گفت: براي پذيرش بيمار اورژانسي يا بايد بيمار حضور داشته باشد يا از طريق اورژانس 115 يا ستاد هدايت دانشگاه براي وي پذيرش گرفته شود پذيرش موتوري يا با تاكسي و اتوبوس در بيمارستان نداريم.

وي ادامه داد: البته دوستان اين طلبه جوان كه با 15 يا 20 موتور در سراسر تهران براي گرفتن پذيرش براي وي تلاش كرده‌اند، دوستان با معرفتي بوده‌اند و نشان مي‌دهد كه طلبه جوان برايشان عزيز بوده اما پذيرش در بيمارستانها نيز قواعدي دارد كه بايد رعايت شود.

سرپرست كميته ويژه وزير بهداشت براي رسيدگي به وضعيت اورژانسهاي بيمارستاني گفت: در مورد اين طلبه جوان هم بايد گفت كه وي يك انسان فداكار و ايثارگر بوده كه واقعاً كار وي براي حمايت از ناموس مردم كه ناموس جامعه است قابل تحسين است در حالي كه چنين كارهايي وظيفه نهادهاي ديگري مانند نيروي انتظامي است اما من شخصاً او را تحسين مي‌كنم و حق اين نبود كه دچار چنين مشكلاتي در پذيرش بيمارستان مي‌شد اما نه تنها او بلكه هيچ بيماري نبايد در پذيرش هنگام نياز به خدمات درماني اورژانسي با چنين مشكلاتي مواجه شود.

رضوي ادامه داد: وزارت بهداشت فعلاً با 2 دستيار سال پايين بيمارستان طالقاني و شهداي تجريش و مسئول پاسخ دهنده ستاد هدايت دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برخورد مي‌كند، 2 نفر اول از يكسال تحصيل محروم مي‌شوند و فرد سوم تذكر كتبي مي‌گيرد گر چه ادعا مي‌كند از طريق تلفن موضوع را دنبال كرده ولي به تلفن وي پاسخ نداده‌اند كه از طريق مخابرات اين ادعاي وي را پيگيري مي‌كنيم.

وي گفت: بيمارستان‌هاي ديگري كه ادعا مي‌شود با آنها تماس گرفته شده ولي پذيرش نكرده‌اند ممكن است واقعاً بخش عروق يا تخت ICU نداشته‌اند اما بيمارستان شهداي تجريش و طالقاتي بايد اين بيمار را پذيرش مي‌كردند.

رضوي در پاسخ به اين پرسش كه آيا مسئول طب اورژانس يا متخصصي كه مسئوليت بخش اورژانس را به عهده دارد يا احياناً رئيس بيمارستان يا رئيس دانشگاه علوم پزشكي در اين زمينه مقصر نيستند كه شرايط را براي به وجود نيامدن چنين مشكلاتي فراهم نكرده‌اند گفت: مقصر هر كه باشد و در هر مقامي باشد ما با او برخورد مي‌كنيم اما رئيس بيمارستان يا رئيس دانشگاه دستور داده باشد كه در چنين شرايطي بيمار را پذيرش نكنيد يا با او تماس گرفته شده باشد و پيگيري نكرده باشد مقصر است در غير اين صورت نه.

وي ادامه داد: بيمارستان‌هاي خصوصي هم حق ندارند براي پذيرش و نجات بيمار اورژانسي در وهله اول و هنگام پذيرش پول مطالبه كنند و اگر خانواده اين طلبه مضروب در اين مورد شكايتي داشته باشند قابل رسيدگي است.

وي گفت: من اين طلبه جوان را مانند برادر خودم دوست دارم و وقوع چنين حادثه‌اي برايم دردآور است اما گزارش اين موضوع را بدون توجه به حاشيه‌ها تهيه مي‌كنم. ضمن اينكه اين طلبه جوان ناهي از منكر كه خون زيادي را از دست داده بود با لطف خدا جان دوباره پيدا كرد.

وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا برخي از بيمارستانها علت پذيرش نكردن بيمار را وضع وخيم وي و احتمال مرگ وي اعلام كردند گفت: هيچ بيمارستاني حق ندارد به علت اينكه احتمال مرگ يك بيمار وجود دارد بيمار را پذيرش نكند و بگويد بيمارتان... اگر چنين مطلبي محرز شود حتماً با خاطيان برخورد مي‌كنيم اتفاقاً وظيفه اورژانس بيمارستان نجات بيماراني است كه در خطر مرگ قرار دارند.

رضوي در پاسخ به اين پرسش فارس كه براي جلوگيري از تكرار چنين حوادثي چه اقدامي انجام مي‌دهيد گفت: ما براي بيمارستانها برنامه داريم و بايد در تمام بيمارستانها متخصص طب اورژانس يا يك متخصص ديگر يا رزيدنت سال بالا به عنوان مسئول اورژانس به صورت 24 ساعته حضور داشته باشد و اين فرد است كه پاسخگوي تمام مسائل در اورژانس بيمارستان است.

وي در پاسخ به اين پرسش كه با وجود اين پيگيري‌ها افكار عمومي، مجلس و قوه قضاييه انتظار برخورد جدي‌تري دارند گفت: وزارت بهداشت در جايگاهي كه قرار دارد به وظيفه خود عمل مي‌كند اگر مجلس يا قوه قضاييه مي‌خواهند برخورد ديگري داشته باشند مي‌توانند از اختياراتشان استفاده كنند.

نظرات ارسال شده
یکشنبه 30 مرداد 1390


اگه هممون متحدباشيم وامربه معروف ونهي ازمنكر رو واجب بدونيم وعمل كنيم هيچوقت اينجوري نميشه


0
0

ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :