به دخت

 




ظروف مسی

- در ظروف مسی، غذاهای اسیددار نپزید و این گونه غذاها را در آن نگه ندارید.
- در ظروف مسی امکان تشکیل زنگ سبز وجود دارد، پس در نظافت ظرف‌های پخت و پز مسی دقت نمایید، زیرا این زنگ سمی است.
- اگر ظرف مسی زنگ زده است در یک ظرف بزرگ سه قاشق نمک و دو لیتر سرکه بریزید و بجوشانید. سپس ظرف را داخل آن بگذارید و آنقدر نگه دارید تا سرکه کاملاً سرد شود، ظرف را بیرون آورده، بشویید و خشک نمایید.

- برای جلوگیری از تشکیل زنگ سبز در ظروف مسی باید ظروف را به موقع با روی یا قلع روکش کرد.
- برای جلا دادن دیواره بیرونی ظروف مسی که رنگ آن قرمز است با کلاف سیمی نرم رب گوجه‌فرنگی، سرکه یا آبلیمو روی آن بکشید.
- برای پاکیزه نمودن ظروف مسی خیلی کثیف 30 گرم اسید اگزالیک را به یک لیتر آب اضافه کرده و با آن ظروف مسی را بشویید.
- برای لکه‌زدایی ظروف مسی خمیری از آرد گندم، سرکه و نمک به نسبت مساوی تهیه نمایید و روی ظروف بمالید و سپس آن را بشویید و خشک نمایید.
- پس از هر بار استفاده از ظروف مسی آنها را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و با حوله کاملاً خشک نمایید.
- برای لکه‌گیری و زنگ‌زدایی ظروف مسی می‌توانید یک لیموترش تازه را دو نیم کرده و پس از مالیدن نمک به آن روی ظرف‌های مسی که سیاه‌رنگ و کثیف شده‌اند بکشید تا تمیز و شفاف شوند و سپس با آب و مایع ظرفشویی بشویید و با حوله خشک نمایید.
- برای پاک کردن و لکه‌گیری اشیا و ظروف مسی که سفید نشده‌اند از مخلوط سرکه و خاکستر استفاده کنید.
- چند قطره آمونیاک با یک قاشق مایع ظرفشویی نیز برای لکه‌زدایی ظروف مسی مناسب است.
- هرگز به ظروف مسی که با قلع یا روی سفید شده‌اند سیم ظرفشویی خشن نکشید.
منبع: گنجینه خانه داری، گردآورنده محبوبه نجاتی، نشر خلّاق.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :